Simona Ferrazza

Simona Ferrazza volgde haar balletopleiding aan de National Ballet Academie in Rome en studeerde af aan de Royal Ballet School of London.

Als student nam ze vaak deel aan verschillende producties bij het Birmingham Royal Ballet, voordat ze haar eerste contract als professionele danseres bij English National Ballet aannam, waar ze als corps de ballet begon en werd gepromoveerd tot Demi Soloist.

Na acht jaar bij het English National Ballet trad Simona in dienst bij Het Nationale Ballet, waar ze haar klassieke repertoire uitbreidde naar de neoklassieke en moderne stukken die dit gezelschap kenmerken, zoals Balanchine, Hans Van Manen, Ted Brandsen, David Dawson, Krzysztof Pastoor.

Na het verlaten van het podium volgde ze de Vaganova Cursus gegeven door pedagoog, Pieter Silkin en Grigori Tchitcherine. In 2012 is Simona begonnen met lesgeven aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam, als docent klassiek ballet, voor balletles, spitzenwerk, repertoire en stretching. Simona heeft als gastdocent voor verschillende scholen in Europa lesgegeven en vertegenwoordigde de Nationale Balletcademie als jurylid in meerdere competities.

Delen