Alles begint bij beweging!

Bij de Mime Opleiding gaat het niet over doen alsof, maar over het zijn. Je leert lichaamstaal te analyseren, theatraal toe te passen en te voorzien van je eigen handtekening. Als je alleen techniek inzet, wordt het saai. Op onze opleiding groei je uit tot een eigenzinnige speler en theatermaker met een sterk fysiek bewustzijn en een persoonlijke stijl.

 

Open dag za. 29 jan.

Meld je nu aan!

Beweging, ruimte en beeld
Bij de Mime Opleiding leer je alles over de basiselementen van de mime: beweging, ruimte en beeld. Je weet precies wat voor beeld er ontstaat door jouw spel en wat voor uitwerking dat heeft op de toeschouwer. Je ontwikkelt een persoonlijke lichaamstaal gebaseerd op de mime corporel. Dat is een bewegingsleer die houdingen, handelingen en bewegingen van het menselijk lichaam analytisch benadert, om vandaaruit theatrale mogelijkheden te ontwikkelen.

Zowel in het spelen als in het maken staat bij ons het onderzoek centraal. Aan het einde van je studie beheers je de techniek en principes van de mime én verbind je ze aan jouw artistieke visie. Je stelt je kritisch op, bent gedisciplineerd en koppelt een sterk analytisch vermogen aan experimenteerdrift. Kortom: je bent een zelfstandig werkende, goed getrainde speler en theatermaker met een persoonlijke stijl.

Je eigen visie
De voorstellingen van de verschillende theatermakers die de opleiding hebben doorlopen, variëren sterk qua vorm en inhoud. Een variatie die logischerwijs ontstaat doordat je wordt gestimuleerd een eigen visie op de mime te creëren. Zo voedt de opleiding de praktijk en vice versa. Door haar innovatieve karakter heeft de Mime Opleiding in de ruim veertig jaar van haar bestaan belangrijke bijdragen geleverd aan vernieuwingen binnen het theaterlandschap.

ANTIBODIES - Boogaerdt/VanderSchoot

Val - Schweigman&

Traens - Igor Vrebac

Continuum - Johannes Bellinkx

My shadow use to have a density - Francesca Lazzeri

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingDwayne Toemere
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)

Zij gingen je voor:

 • Elliot Dehaspe

  Elliot Dehaspe

  Mime
 • Loes Schaap

  Loes Schaap

  Mime
 • Nina Fokker

  Nina Fokker

  Mime
 • Lisa Groothof Schröder

  Lisa Groothof Schröder

  Mime
 • Mees Borgman

  Mees Borgman

  Mime
 • Martijn Schrier

  Martijn Schrier

  Mime
Delen