Heb jij de drang om te máken, uitdrukking te geven aan jouw persoonlijke visie en kunstenaarschap? Op de Regie Opleiding leer je je eigen fascinatie te volgen en te vertalen in theater, samen met een artistiek team. Zodat je de thema’s die jou intrigeren heel precies weet uit te drukken. Ons motto: alles kan, mits goed gedaan!

 

Deadline aanmelden 1 april!

Meld je nu aan!

‘Zet je iets op het toneel, wat dan ook, dan heeft dat een betekenis. Ken die betekenis, link haar aan je noodzaak en je doel.’
Steven Van Watermeulen, artistiek leider Regie Opleiding

Vorm vinden voor jouw inhoud
Regisseur zijn kun je eigenlijk niet leren; je bént het al. Je wilt uitdrukking geven aan jouw persoonlijke verhalen en overtuigingen. Je kunstenaarschap ‘eist’ dat van je. De Regie Opleiding daagt je uit jouw artistieke kern, jouw eigen fascinaties te onderzoeken, te bevragen, te volgen en te vertalen. Vormen te vinden voor jouw inhoud. Je artistieke droom te delen met je team van vormgevers, technici en acteurs. Samen te onderzoeken hoe jouw droom gestalte kan krijgen. 

Klaar voor grotezaaldenken
Doel is om je in vier jaar klaar te stomen voor het grotezaaldenken. Dit is een matrix die je overal kunt toepassen: bij een opera, musical, muziektheaterstuk, choreografie, tentoonstelling, performance of lezing; ook in een kleine zaal. Leeftijd speelt geen rol. Talent wel.

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingSteven van Watermeulen
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)

Zij gingen je voor:

 • Sanne Nouws

  Sanne Nouws

  Regie - Theater
 • Anna Verduin

  Anna Verduin

  Regie - Theater
 • Karlijn Kistemaker

  Karlijn Kistemaker

  Regie - Theater
 • Hilde Tuinstra

  Hilde Tuinstra

  Regie - Theater
 • Rebekka Nilsson

  Rebekka Nilsson

  Regie - Theater
 • Tatiana Pratley

  Tatiana Pratley

  Regie - Theater
Delen