Heb jij de drang om te máken, uitdrukking te geven aan jouw persoonlijke visie en kunstenaarschap? Op de Regie Opleiding leer je je eigen fascinatie te volgen en te vertalen in theater, samen met een artistiek team. Zodat je de thema’s die jou intrigeren heel precies weet uit te drukken. Ons motto: alles kan, mits goed gedaan!

‘Zet je iets op het toneel, wat dan ook, dan heeft dat een betekenis. Ken die betekenis, link haar aan je noodzaak en je doel.’
Steven Van Watermeulen, artistiek leider Regie Opleiding

Vorm vinden voor jouw inhoud
Regisseur zijn kun je eigenlijk niet leren; je bént het al. Je wilt uitdrukking geven aan jouw persoonlijke verhalen en overtuigingen. Je kunstenaarschap ‘eist’ dat van je. De Regie Opleiding daagt je uit jouw artistieke kern, jouw eigen fascinaties te onderzoeken, te bevragen, te volgen en te vertalen. Vormen te vinden voor jouw inhoud. Je artistieke droom te delen met je team van vormgevers, technici en acteurs. Samen te onderzoeken hoe jouw droom gestalte kan krijgen. 

Klaar voor grotezaaldenken
Doel is om je in vier jaar klaar te stomen voor het grotezaaldenken. Dit is een matrix die je overal kunt toepassen: bij een opera, musical, muziektheaterstuk, choreografie, tentoonstelling, performance of lezing; ook in een kleine zaal. Leeftijd speelt geen rol. Talent wel.

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingSteven van Watermeulen
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)

Zij gingen je voor:

 • Ingrid Askvik

  Ingrid Askvik

  Regie - Theater
 • Laurens de Boer

  Laurens de Boer

  Regie - Theater
 • Julie Peters

  Julie Peters

  Regie - Theater
 • Caitlin van der Maas

  Caitlin van der Maas

  Regie - Theater
 • Judith Schibli

  Judith Schibli

  Regie - Theater
 • Nina Spijkers

  Nina Spijkers

  Regie - Theater
Delen