Naar inhoud
 

Open dag 30 november 2024

Meld je aan!

Wie is bij uitstek de ontwerper die een ruimte nog écht vrij mag vormgeven? Die nieuwe beeldende werelden mag creëren voor voorstellingen, tentoonstellingen en evenementen? Met decors, video, geluid, licht, kostuums? In samenwerking met andere makers? Dat is de scenograaf. De opleiding Scenografie leidt je op tot dit uitdagende beroep.

Wat leer je op de opleiding scenografie?

Met de opleiding Scenografie word je een interdisciplinair beeldend maker met een eigen beeldtaal. Als scenograaf beweeg je op het snijvlak van beeldende kunst en theater. Je geeft je een ‘theatrale werkelijkheid’ vorm, door de kracht van verbeelding te gebruiken. Vertrekkend vanuit je persoonlijke fascinaties, maak je ruimtes en thematieken ervaarbaar voor je publiek. Je realiseert jouw artistieke dromen in interdisciplinaire samenwerking met andere makers: met regisseurs, acteurs, producenten, componisten, dansers, mimers, schrijvers, video-artists, digital designers, tentoonstellingsmakers, enzovoort. 

‘Theater is een visuele kunst, waarbij de scenograaf een brug slaat tussen het zegbare en het toonbare.’
Bart Visser, artistiek leider Scenografie
Opleidingsgegevens
Artistieke leidingBart Visser
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands en Engels
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)

De voertaal bij de opleiding Scenografie is hoofdzakelijk Nederlands. Kennis van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Voor niet-Nederlandstaligen worden er (basis)cursussen Nederlands aangeboden door de Academie voor Theater en Dans. Een enkel vak wordt in het Engels aangeboden, wegens de voertaal van de docent.

Delen
 

Open dag 30 november 2024

Meld je aan!