Wie is bij uitstek de ontwerper ter wereld die een ruimte nog echt vrij mag vormgeven? Die nieuwe, onbekende werelden mag creëren voor voorstellingen, tentoonstellingen en evenementen? Met decors, beeld, geluid, licht, kostuums? In samenwerking met andere kunstenaars? Dat is de scenograaf. De opleiding Scenografie leidt je op tot dit droomberoep.

 

26 januari 2019 - open dag met àlle opleidngen

Meld je nu aan!

 

23 maart 2019 - open dag Scenografie, Techniek, Productie

Meld je nu aan!

Wat leer je?     
De opleiding Scenografie leidt je op tot een interdisciplinair beeldend kunstenaar met een unieke, eigen beeldtaal. Als scenograaf geef je de ‘theatrale werkelijkheid’ vorm, je beweegt je op het snijvlak van beeldende kunst en theater.  Je realiseert jouw artistieke dromen in een  interdisciplinaire samenwerking met andere kunstenaars: regisseurs, acteurs, musici, componisten, schrijvers, video-artists, digital  designers, tentoonstellingsmakers, enzovoort.

Na je studie
Ontwerpers van onze opleiding werken als ontwerper van de theatrale ruimte in de breedste zin van het woord. Ze ontwerpen toneelbeelden, kostuums, theatrale installaties, tentoonstellingen of evenementen.

‘Theater is bij uitstek een visuele kunst, waarbij de scenograaf een brug slaat tussen het zegbare en het toonbare.’
Bart Visser, artistiek leider Scenografie
Opleidingsgegevens
Artistieke leidingBart Visser
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen