DAS Creative Producing
 

De nieuwe master DAS Creative Producing - Entrepreneurship in the Arts is een tweejarige, interdisciplinaire deeltijdopleiding.

De wereld en de kunsten zijn continu in ontwikkeling, en daarmee ook het produceren binnen de kunsten. Studenten worden opgeleid tot creative producers, die in staat zijn voorbij bestaande structuren te denken en het kunstenveld van de toekomst vorm te geven.

Be creative, innovative, autonomous

De wereld en de kunsten zijn continu in ontwikkeling, en daarmee ook het produceren binnen de kunsten. De werkpraktijk van de producent is divers, interdisciplinair en internationaal georiënteerd. De master DAS Creative Producing verhoudt zich direct tot actuele ontwikkelingen en onderzoekt nieuwe, innovatieve modellen en structuren van produceren.

De creative producer realiseert, vanuit een uitgesproken visie op de wereld en de kunst, een grote verscheidenheid aan kunstprojecten met een maatschappelijk, politiek en financieel draagvlak, met relevantie voor de directe en indirecte omgeving. Zij/hij positioneert zich in de kunst en de wereld via duurzame verbindingen met kunstenaars, financiers en publiek, creëert draagvlak en een noodzakelijk mede-eigenaarschap bij de door haar/hem geproduceerde kunst.

De voertaal is Nederlands. De studenten zijn, naast hun studie, werkzaam in het huidige kunstenveld en zijn één keer per maand vijf aaneengesloten dagen in huis.
 

How to make a difference?

Deze masteropleiding is er voor bevlogen entrepreneurs in de kunsten en dwarsdenkers met een activistische inslag. Ze zijn als producerende professional werkzaam in het huidige kunstenveld (theater, film, muziek, beeldende kunst, cultureel erfgoed) en hebben scherp zicht op de huidige structuren en systemen in de kunst en de wereld, kunnen daar kritisch en constructief op reflecteren en zijn in staat om innovatieve antwoorden en nog onbekende perspectieven te realiseren.

‘Resistance and change often begins in art.’
Ursula K. Le Guin

De studie behelst drie domeinen: visie, entrepreneurship, context. Iedere maand worden keynote speakers uit deze domeinen uitgenodigd om een lezing en een lesdag te verzorgen. De keynote speakers zijn denkers, kunstenaars, activisten, wetenschappers, producenten die vanuit hun expertise, achtergrond en netwerk gewend zijn om te denken in ‘empowering’. Ze brengen een uitgesproken en internationaal perspectief mee, houden zich bezig met diversiteit en inclusiviteit en zijn leidende figuren in het huidige discours als het gaat over de noodzaak van nieuwe systemen en structuren.

Gasten als Mitchell Esajas (antropologie, oprichter van Black Archives en New Urban Collective), Marie Beauchamps (cultural analysis, gespecialiseerd in onderzoek naar citizenship), Simone van den Ende (film- en televisieproducent), Patricia Kaersenhout (kunstenaar, Guess who’s coming to dinner too), Anne Breure (Veem House for Performance) en Juha van ‘t Zelfde (creative producer, Sandberg Instituut/MA Film, Design and Propaganda) leveren bijdrages in de drie domeinen en prikkelen de studenten tot radicale standpunten en visies.

Calendar

10.11.18, 13:00 uur
DAS Graduate School
20.11.18
DAS Graduate School
20.11.18
DAS Graduate School
14.12.18, 14:00 uur
DAS Graduate School

DAS Graduate School

DAS Graduate School is in 2016 opgericht door de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam om haar master-, 3de cyclus- en onderzoeksprogramma's samen te brengen onder één dak. DAS Theater, DAS Choreography en DAS Research hebben hun krachten gebundeld om te investeren in de verdere ontwikkeling van onderwijs en onderzoek. DAS Creative Producing is de derde master binnen deze unieke samenwerking.

 

 

Delen
 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook!

 

Download het curriculum

hier! (pdf)