DAS Creative Producing
 

De nieuwe masteropleiding DAS Creative Producing start per september 2018. Deze parttime master (in ontwikkeling) is de eerste opleiding voor creative producers in Nederland.

Aanmelden DAS Creative Producing

De deadline voor aanmeldingen is 16 maart 2018. Download de Open Call.

Deze eerste ronde is een schriftelijke ronde, waarbij je de volgende documenten moet aanleveren: een ingevuld aanmeldformulier, je cv en een referentiebrief, een beschrijving van je professionele werkpraktijk, relevante werkervaring, een motivatie en drie projectbeschrijvingen. Lees meer over de selectieprocedure.

Entrepreneurship in the Arts

De wereld en de kunsten zijn continu in ontwikkeling en het produceren binnen de kunstensector wordt steeds complexer. De werkpraktijk van de producent is in toenemende mate divers, interdisciplinair en internationaal georiënteerd. Er is een grote behoefte aan nieuwe, innovatieve modellen en structuren waarin een duurzame verbinding tot stand wordt gebracht tussen kunstenaars, publiek en financiers.

Vanuit deze noodzaak start in september 2018 de opleiding DAS Creative Producing – creative entrepreneurship in the arts (in ontwikkeling). Begrippen als engagement, inclusiviteit, autonomie, co-ownership en urgentie staan centraal in het curriculum.

DAS Creative Producing (i.o.) is een master voor

  • projectleiders, producent en zakelijk leiders die werkzaam zijn in de kunstensector. Zij hebben de ambitie om als creative producer de verbindende factor te zijn tussen kunstenaar, publiek en financiers.
  • nieuwsgierige, flexibele, kritische, maatschappelijk betrokken en moedige dwarsdenkers met een activistische inslag.
  • (toekomstige) producenten die bereid zijn om te produceren vanuit het belang van mede-eigenaarschap en duurzaamheid en actief vorm willen  geven aan het kunstenlandschap.

 

Accreditatie NVAO

De master DAS Creative Producing zal in april 2018 geaccrediteerd worden door de NVAO. Mocht onverhoopt de NVAO de accreditatie niet afgeven dan zal mogelijkerwijs een deel van het curriculum tijdelijk als contractonderwijs aangeboden worden.

DAS Graduate School

DAS Graduate School is in 2016 opgericht door de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam om haar master-, 3de cyclus- en onderzoeksprogramma's samen te brengen onder één dak. DAS Theater, DAS Choreography en DAS Research hebben hun krachten gebundeld om te investeren in de verdere ontwikkeling van onderwijs en onderzoek. DAS Creative Producing wordt de derde master binnen deze unieke samenwerking.

 

 

Delen