Naar inhoud
OPP_Symposium_2014Copyright_Coco_Duivenvoorde_103.jpg
 
 

Download het curriculum

Curriculum (PDF)

Studieprogramma

De master DAS Creative Producing duurt twee jaar, verdeeld over vier modules van een half jaar. De werkvormen zijn: werkgroepen, lezingen, groepsgesprekken, intervisie, coach- en tutorgesprekken en bezoeken aan (inter)nationale culturele programma’s, evenementen en congressen.

Modules

Iedere module is opgebouwd uit vijf blokken. In ieder blok ben je van zaterdag tot en met woensdag op DAS Graduate School. Naast de lezingenreeks Producing the Future lopen er vijf theoretische leerlijnen als rode draad door de modules: 

 • Kunst en ondernemerschap: bedrijfskunde, ondernemerschap in de kunst.
 • Kunst en de wereld: filosofie / ethiek, sociologie, internationalisering.
 • Kunst, diversiteit en inclusie: diversiteit en inclusie.
 • Kunst en recht: auteursrecht, ondernemersrecht, arbeidsrecht, contractrecht / aansprakelijkheidsrecht.
 • Kunst en management: managementtheorie en intervisie.

De eerste vier blokken van een module bestaan uit inhoudelijke input. Je reflecteert vanuit je eigen praktijk op de theorie en de inbreng van gastsprekers en medestudenten. In het vijfde blok werk je aan een afsluitende opdracht. 

In de modules behandelen we onderwerpen als visie, entrepreneurship en context.

 • Module 1: Platform. Hoe ziet het werkveld van de kunsten eruit, welke belangrijke partijen geven vorm aan het werkveld en hoe wisselen we kennis uit over het produceren binnen deze disciplines?
 • Module 2: Visie. In deze module werk je aan het ontwikkelen en formuleren van je artistieke visie.
 • Module 3: Entrepreneurship. Je ontwikkelt kennis en visie op financiën en ondernemen en je onderzoekt en ontwerpt innovatieve organisatorische en financiële modellen.
 • Module 4: Context. In welke sociale omgeving plaats je als creative producer je werk?

Iedere module sluit je af met een eindopdracht, waarin je theorie en inzichten verwerkt. Deze opdrachten worden door het kernteam, coach en vakdocent beoordeeld. Aan het eind van elke module presenteer je je eindopdracht in een zelfgekozen vorm. Voor deze presentatie nodig je ook outside eyes uit, zoals toekomstige collega’s, partners en mentoren. 

De eindopdrachten per module:

 • Module 1: Welke positie neem je als producent in het kunstenveld in?
 • Module 2: Wat is je visie op je producentschap in de context van de kunstwereld en de maatschappij?
 • Module 3: Wat is op basis van je visie jouw gewenste ondernemersvorm?
 • Module 4: Je sluit de studie af met de Masterproof, waarin je een specifiek project volledig uitwerkt inclusief visie op inhoud, context, financiering en beoogde gemeenschap.

Tijdens en aan het eind van elke module presenteer je de ontwikkeling van je opdracht aan de andere studenten, tutoren, coaches en toekomstige collega’s.

Partners

Bij DAS Creative Producing staat het creëren van een breed draagvlak, duurzaamheid en mede-eigenaarschap centraal. Daarom werken we op verschillende fronten samen met partners in het werkveld van kunst en wetenschap. Door samenwerking met onder andere het Prins Claus Fonds en Black Archives zijn wij bewust bezig ons onderwijs en curriculum inclusief te maken. We krijgen bovendien directe input vanuit verschillende vakgebieden door samenwerking met andere onderwijsinstellingen zoals VU en UVA en internationale scholen. 

 

Delen
 

Download het curriculum

Curriculum (PDF)