Marijke Schaap benoemd tot co-artistiek leider van de masteropleiding Master Creative Producing (CP)

Gepubliceerd op

De directie van de Academie voor Theater en Dans (ATD) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Marijke Schaap vanaf 1 januari 2024 part-time voor een periode van 3 jaar benoemd tot co-artistiek leider van de masteropleiding Master Creative Producing (CP).

Marijke Schaap vervult haar functie als co-artistiek leider samen met Gwenoële Trapman, sinds de oprichting artistiek leider van MCP.

Marijke Schaap is naast haar werkzaamheden voor de master DAS Creative Producing reeds een aantal jaren verbonden aan verschillende bacheloropleidingen als docent en is zij lid van de scriptiecommissie van de Opleiding Productie Podiumkunsten. Wij zijn verheugd dat Marijke de co-artistiek leiding taken samen met Gwenoële gaat oppakken en hebben er vertrouwen in dat dit gaat leiden tot goede samenwerking en dito resultaat.

Marijke Schaap: De afgelopen vijf jaar heeft de master Creative Producing zich in rap tempo ontwikkeld tot een volwaardig masterprogramma. Het is uitgegroeid tot een leeromgeving waar kritische reflectie en hoopvol optimisme elkaar voortstuwen, en waar denk- en doekracht gevierd wordt. Ik kijk er naar uit om de komende jaren in de rol van co-artistiek leider, de learnings van de afgelopen jaren te implementeren in het onderwijs, en gelijktijdig de opleiding verder te positioneren in het kunstenveld en de samenleving als geheel.

Delen