Naar inhoud
 

kom naar de open dag op 30 november

Meer informatie en aanmelden

Bij de opleiding Design & Technologie ontwikkel je jezelf tot een belangrijk lid van het creatieve team van festivals, theatergezelschappen, exposities en andere mediaprojecten. Als student word je opgeleid tot vormgever, uitvinder en organisator. Leer hoe jij je eigen artistieke ideeën, of die van een ander, kan ontwerpen, om kan zetten in technische plannen, en realiseren tot een echte voorstelling.

Meedenken in creatieve maakprocessen

Evenementen zijn overal: grote festivals, theatervoorstellingen, exposities of televisieprogramma’s. Van een opkomende band in een klein zaaltje tot een wereldberoemde DJ die een livestream doet. Het maakt niet uit wat de vorm is, altijd moet er iets gemaakt worden wat nu nog niet bestaat. Bij de opleiding Design & Technologie word je opgeleid om dit technisch te realiseren, en leer je ook nadenken over de vorm en inhoud van wat je maakt.

Design & Technologie is de enige opleiding in dit vakgebied op hbo-niveau in Nederland. Dit komt omdat de opleiding enerzijds erop is gericht om studenten op te leiden tot technisch leidinggevende, en anderzijds omdat studenten daadwerkelijk meedenken in de creatieve maakprocessen. Je kunt binnen de opleiding kiezen tussen meerdere afstudeerrichtingen, ofwel specialisaties: lichtontwerp, geluidsontwerp en technische productie. Deze volg je vanaf je tweede jaar.

De Academie voor Theater en Dans huisvest in totaal 17 bacheloropleidingen. Dit zorgt ervoor dat je al vroeg in je studie intensief samen kan werken om voorstellingen en kunst te maken. In deze omgeving is iedereen nog aan het leren, waardoor er veel mogelijkheid is om te experimenteren, vallen en op te staan. De academie heeft niet alleen lokalen en studio’s, maar ook drie theaters en een IDlab met de nieuwste digitale en technologische mogelijkheden.

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingGertjan Houben
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)
Rigging

studenten tijdens de riggingweek (2020)

Motiverend licht DTC2 2020 web

'Motiverend licht' (2020)

Kroonluchter

studenten op zaalbruggen Koninklijke Schouwburg Den Haag (2020)

Kroonluchter2

studenten kijken door kroonluchter Koninklijke Schouwburg Den Haag (2020)

Geluidontwerp Casper

Alumnus geluidsontwerp Casper aan het werk bij Orkater

Delen
 

kom naar de open dag op 30 november

Meer informatie en aanmelden