Naar inhoud
 

kom naar de open dag op 30 november

Toelating
Om tot de opleiding Design & Technologie te worden toegelaten, moet je minimaal beschikken over een havo-, vwo- of mbo4-diploma. Er zijn geen eisen voor wat betreft het vakkenpakket maar basiskennis van natuurkunde blijkt erg handig. Ook culturele vakken als geschiedenis, kunstgeschiedenis/ -beschouwing, CKV en tekenen kunnen je erg helpen. Een goede basisbeheersing van het Engels is wel nodig omdat de opleiding regelmatig werkt met (internationale) gastdocenten, en omdat je als student op de academie ook zal werken met studenten met verschillende nationaliteiten.

Selectie
Jaarlijks kunnen maximaal 12 studenten worden toegelaten. Omdat het aantal aanmeldingen voor de opleiding hoger is, wordt er gebruik gemaakt van een selectieprocedure. Studenten van de opleiding Design & Technologie werken mee aan een artistiek proces. Dat vereist dat je energiek, kritisch, creatief en eigenzinnig bent met interesse in kunst en cultuur. Als opleiding willen we graag een afspiegeling van de samenleving zijn, en we doen daarom ons best om de studie zo inclusief mogelijk te maken. Dit blijft een leerproces en wij staan open voor input hierover zowel van studenten als docenten, en uiteraard staat de selectie open voor iedereen. Je wordt niet geselecteerd op technische kennis, want die wordt je bijgebracht op de opleiding. Bij de selectie wordt gekeken naar potentie voor het werkveld. Ook proberen we te letten op de samenstelling van de klas.

Hoe meld je je aan?

  • Schrijf je in via Studielink. Dit kan per 1 december 2024.
  • Houd er rekening mee dat je voor je aanmelding een DigiD nodig hebt. Het aanvragen daarvan duurt een paar dagen.
  • Je kiest in Studielink voor de opleiding Theater - Design & Technologie.
  • Je ontvangt de link naar jouw persoonlijke aanmeldformulier, waarmee je je aanmeldt voor de selectieprocedure. Zonder deze volledige aanmelding kunnen we je aanmelding niet in behandeling nemen.
  • Op dit aanmeldformulier wordt gevraagd naar een recente pasfoto, persoonlijke gegevens, vooropleiding, eventuele werkervaring en een motivatiebrief.
  • Na het invullen van het formulier, ontvang je een bevestigingsmail. Check je ongewenste mail (spam folder) als je niks hebt ontvangen.

Op basis van dit aanmeldformulier en motivatie wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde in de selectieprocedure.

De deadline voor het aanmelden voor de opleiding Design & Technologie - Bachelor is 31 maart 2025.
 

De selectie beslaat één dag en bestaat uit een workshop, een gesprek met de studieleiding en een gesprek met (oud-)studenten.

De data van de selectietiedagen zijn medio april 2025.

Delen
 

kom naar de open dag op 30 november