Naar inhoud
TML20191214_83544web_01.gif
 
 

Conversations with researchers

Read the interviews

 

Download ATD Lectorate Introduction Document

DAS Research | ATD-Lectoraat

DAS Research is het lectoraat van de Academie voor Theater en Dans. De onderzoeksafdeling is gevestigd in de DAS Graduate School, maar staat open voor en vertegenwoordigt de hele ATD. Het omvat onderzoeksgroepen in Embodied Knowledge en Creative Producing, evenals het THIRD-programma, dat de ontwikkeling van artistiek onderzoek in de 3e cyclus ondersteunt.

Het hoofd van DAS Research is de Lector, Laura Cull Ó Maoilearca, die in september 2020 tot de ATD is toegetreden. Zij werkt samen met een kernteam van medewerkers op de onderzoeksafdeling. 

Wij werken met een inclusief concept van onderzoek dat onderzoek in een grote verscheidenheid van vormen waardeert: artistiek onderzoek, praktijkonderzoek en onderzoek in onderwijs worden naast wetenschap op de voorgrond geplaatst.

Wij streven ernaar om actief te werken tegen hiërarchieën van kennis en om ruimte te creëren voor manieren van weten die historisch uitgesloten zijn geweest. Wij streven ernaar de ontwikkeling van onderzoek in de hele ATD te ondersteunen: op bachelor-, master-, PhD- en postdoctoraal niveau. DAS Research verwelkomt betrokkenheid van alle medewerkers, studenten, docenten/coaches aan de ATD, met elk niveau van ervaring met onderzoek: van degenen die net beginnen zichzelf te verkennen als onderzoekers tot gevestigde onderzoekers.

Calendar

28.09.23, 18:00 uur
DAS Graduate School
30.09.23, 15:00 uur
Theater aan het Vrijthof
06.10.23, 15:00 uur
DAS Graduate School

DAS Graduate School

Delen
 

Conversations with researchers

Read the interviews

 

Download ATD Lectorate Introduction Document