Naar inhoud
 

BOEM! ATKA Afstudeerfestival 2024

Bekijk het programma

 

kom naar de open dag op 30 november

Meer informatie en aanmelden

Op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA) studeer je in een community van getalenteerde generatiegenoten. Je publiek raken, ontroeren of aan het denken zetten door jouw verbeelding, fantasie en engagement. Door te acteren of te zingen, op een podium of via de camera, in het theater of daarbuiten.

Je leert zeker zo veel van je medestudenten als van je docenten. Je traint je ambachtelijke vaardigheden: je leert acteren, zingen, musiceren en je eigen theater te maken. Zo ontwikkel je je tot een creatieve, muzikale en ondernemende toneelspeler die kan samenwerken en interdisciplinair kan werken.

Je blik verruimen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Op de ATKA maak je kennis met toneel, muziektheater, kleinkunst, film en televisie en het maken van je eigen theaterwerk in drama of cabaret. Daarvoor krijg je les in verschillende soorten beweging (o.a Afrikaanse dans, moderne dans, Aikido), spreken en zingen. Verder leer je niet alleen spelen vóór de camera maar ook mét de camera. Zo krijg je les van inspirerende (gast)docenten die met beide benen in de praktijk staan en zelf ook een bevlogen beroepspraktijk hebben. Je zingt, componeert en schrijft eigen liedjes en teksten. En je krijgt les in onze professionele geluidsstudio en experimenteert met digitale en technologische ontwikkelingen.

Ook verruim je je blik in vele opzichten. Je bezoekt veel voorstellingen. Zowel van grote gerenommeerde binnen- en buitenlandse gezelschappen als van experimentele bijna-generatiegenoten. Je bezoekt musea en concerten. Leer kijken naar beeldende kunst en luisteren naar allerlei soorten muziek. Tegelijkertijd word je uitgedaagd je te laten inspireren door politiek en maatschappij, internet, film en tv, games, virtual reality, literatuur, blogs en andere innovatieve ontwikkelingen in de wereld. Je leert autonoom denken en te putten uit bekende en onbekende bronnen en je eigen creativiteit in te zetten. Daarbij is een open en nieuwsgierige blik een belangrijke voorwaarde om je te kunnen ontwikkelen tot de meest interessante podiumpersoonlijkheid die jij kunt worden.

Attemps on her life - een tragedie op grote afstand

Een afstudeervoorstelling van Coen Bril, Dinda Provily, Giulia Reiss, Jurriaan van Seters, Sidar Toksöz, Maurice Vonk, Romy Vreden, Kathlyn Wuyts en Jurjen Zeelen in samenwerking met Espen Hjort.

Fotograaf: Bart Grietens

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Opleidingsgegevens
Artistieke leidingYvette Fijen
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen
 

BOEM! ATKA Afstudeerfestival 2024

Bekijk het programma

 

kom naar de open dag op 30 november

Meer informatie en aanmelden