Je publiek raken, ontroeren of aan het denken zetten. Op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA) leer je acteren en zingen. Je ontmoet jonge talenten van de andere kunstvakopleidingen. Zo ontwikkel je je tot een creatieve, muzikale en ondernemende acteur of kleinkunstenaar die interdisciplinair kan werken.

We dagen je uit steengoed te worden en je te ontwikkelen tot een geëngageerde, creatieve, muzikale acteur voor toneel, muziek- en kleinkunst, film en televisie of tot performer van eigen drama of cabaret. Je leert bewegen en spreken.

Veelzijdig professional

Je leert niet alleen spelen voor de camera maar ook met de camera. Je krijgt les van (gast)docenten die met beide benen in de praktijk staan en weten waar het vak echt over gaat. Je zingt, componeert en schrijft eigen liedjes en teksten. Je krijgt les in onze professionele geluidsstudio en experimenteert met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. Je verruimt je blik in vele opzichten.

In Amsterdam ligt alles voor het oprapen! Je bezoekt veel voorstellingen. Zowel van grote gerenommeerde binnen- en buitenlandse gezelschappen als van experimentele bijna-generatiegenoten. Je bezoekt musea en concerten. Je leert kijken naar beeldende kunst en luisteren naar allerlei soorten muziek. Je wordt uitgedaagd je te laten inspireren door politiek en maatschappij, internet, film en tv, games, virtual reality, literatuur, blogs, twitter, journalistiek. Je leert autonoom denken en te putten uit eigen bronnen, je eigen creativiteit in te zetten. Een open en nieuwsgierige blik zijn voorwaarden.

'Bechdeltest' en 'Fort Europa'

Afstudeervoorstelling 2018 Bechdeltest, regie: Lidwien Roothaan, tekst: Oscar van Woensel
Afstudeervoorstelling 2018 Hoe wij gezien worden, regie: Matijs Jansen (Wunderbaum) en Rosa Reuten (Norfolk)

foto: Robert van der Ree
foto: Robert van der Ree
Opleidingsgegevens
Artistieke leidingYvette Fijen
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34860 (B Theater)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen
 

Oriëntatiecursus

Meer informatie

 

Toelating en aanmelding

meer informatie