Netwerk voor de toekomst
Tijdens je studie ontmoet je studenten van de andere opleidingen van de Academie voor Theater en Dans en je leert over de grenzen van je eigen vak heen te kijken. Je werkt samen met jonge, talentvolle regisseurs, productieleiders, scenografen, dansers, mimers, licht- en geluidsontwerpers. Generatiegenoten die je later in je beroepspraktijk ook weer zult tegenkomen. Ook werk je met studenten van de Filmacademie die naast onze school is gelegen. Zo bouw je al tijdens je studie aan een waardevol netwerk voor je toekomst.
Programma
- In het eerste jaar maak je kennis met de vele aspecten van het vak op gebied van het ambacht, maar word je ook uitgedaagd in je engagement. Je ontdekt onvermoede kanten in aanleg, fantasie en verbeelding.
- Je werkt aan je techniek en vakmanschap op gebied van spelen, spreken, zingen en bewegen.
- Je maakt kennis met de oeroude theaterwetten. Je krijgt les in teksttoneel, improvisatie, camera-acteren en theatermaken.
- Je krijgt les in de oude en nieuwe geschiedenis van het theater, de andere kunsten, de nieuwe media, film en tv.
- Je maakt je eigen voorstellingen; je leert schrijven en componeren.
- Je leert reflecteren op je eigen ontwikkeling en je persoonlijk engagement te ontwikkelen.
- Vanaf je tweede jaar krijg je – naast het vaste trainingsprogramma in de ochtend – een keuzeprogramma waarin je kunt kiezen voor de programma’s die aansluiten op jouw specifieke mogelijkheden en behoeftes. Dat kan variëren van het maken van je eigen voorstellingen tot het verdiepen van je auteurschap, tot het experimenteren met je muzikale talenten.
- Je kunt stage lopen bij een (grote) productie of kiest jouw persoonlijke manier om je voor te bereiden op je beroepspraktijk na school.
Zelf achter het stuur
Belangrijk uitgangspunt in het programma is dat je zelf achter het stuur van je ontwikkeling zit en deze mee vormgeeft. Je komt kennis en vaardigheden halen, maar wordt ook gevraagd na te denken over wat je komt brengen. Je eigen reflectie op je ontwikkeling staat naast de reflectie van de docenten. Je krijgt samen met een buddy-student een persoonlijke mentor. Deze denkt samen met je na over jouw ontwikkeling en hoe je feedback kunt omzetten in concrete acties en leerpunten.
Afstudeervoorstelling 'In Plaats van Verkering speelt Weerwolven'
ATKA Lichting 2019 maakte de afstudeervoorstelling: In Plaats van Verkering speelt Weerwolven.