Naar inhoud
 regie-2021-header.jpg
 
 

REGIE - tijdens open dag 29-1-'22

kijk de open dag terug

Regie iets voor jou?

  • Houd je van theater?
  • Voel je je geen acteur maar speelt theater wel een belangrijke rol in je toekomstdromen?
  • Vind je een studie theaterwetenschap te theoretisch, te ver van de praktijk verwijderd?
  • Wil je voorstellingen bedenken en maken?

Dan is de Regie Opleiding misschien iets voor jou!

'Drie Zussen', regie: Lara van Hoof

'Drie Zussen', regie: Lara van Hoof

'Dorst', regie: Lara van Hoof

'Dorst', regie: Lara van Hoof

'Vrienden Van', regie: Lara van Hoof, fotografie: Robert van der Ree

'Vrienden Van', regie: Lara van Hoof, fotografie: Robert van der Ree

'Hunker' (naar 'Crave' van Sarah Kane), regie: Lara van Hoof

'Hunker' (naar 'Crave' van Sarah Kane), regie: Lara van Hoof

Voltijdse hbo-bacheloropleiding

De Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans (AHK) is een voltijdse hbo-bacheloropleiding die studenten opleidt tot  regisseur voor het professionele theater.

Een studie aan de Regie Opleiding is sterk individueel gericht en duurt vier jaar. De opleiding staat ook open voor buitenlandse studenten, indien ze goed Engels spreken en bereid zijn om zo snel mogelijk Nederlands te leren.

Toelating en selectie

De aanmelding voor de audities verloopt via een online formulier. Je wordt daarin onder andere gevraagd een pasfoto (in .jpg, .gif of .png) en een motivatiebrief en curriculum vitae (in Word of PDF) te uploaden.

Aanmelden kan vanaf 25 november 2021 tot 13 maart 2022.

De deadline voor inschrijvingen is verlengd! Aanmelden voor het studiejaar 2022-2023 is mogelijk vanaf 15 november 2021 tot 13 maart 2022.

De toelatingsprocedure voor de Regie Opleiding bestond vorig jaar uit drie delen.
Na ieder deel beslist de commissie of deelname aan de volgende ronde mogelijk is. De Regie Opleiding neemt jaarlijks maximaal vijf studenten aan.

De selectiedagen 2022 zijn op:

Ronde 1: 19 en 20 april
Ronde 2: 19 en 20 mei

Ronde 3: 8 juni

Lees hieronder meer over de selectiedagen.

Pas als je definitief bent toegelaten tot de opleiding schrijf je je in als student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit doe je met je bewijs van toelating via Studielink. Ga hiervoor naar de pagina Aanmelding en inschrijving.

Met je bewijs van toelating ontvang je alle benodigde informatie.

Voor meer informatie over audities en aanmeldingen, neem dan contact op met:

Marieke Plantinga
Mail: marieke.plantinga@ahk.nl
Telefoon: 020 527 7683

De selectiedagen

De toelatingsprocedure voor de regieopleiding bestaat uit vier delen. Na ieder deel beslist de commissie of deelname aan de volgende ronde mogelijk is.

De Regie Opleiding neemt jaarlijks maximaal vijf studenten aan.

INFORMATIE OVER DE TOELATING REGIEOPLEIDING AMSTERDAM
Nadat je op papier twee voorstellen hebt gedaan voor jouw ideale regie, word je al dan niet uitgenodigd voor de auditie. 
 

NULRONDE:
We ontvangen graag drie documenten: 
1) schets jezelf in 1 geschreven zin.
2) beschrijf je levensloop, je wereldbeeld, je motivatie, je streefdoel in het vak, wat je nog wil leren, je sterkte en je zwakte. (niet meer dan 2MB)
3) denk na over een stuk: a) zoek een grote pijn in je leven – voor welk stuk zou deze pijn een bron kunnen zijn? Welke twee films/kunstwerken zouden bronnen kunnen zijn voor dit stuk? Beschrijf aan de hand van dit materiaal de regie van je dromen! b) neem een grote vreugde uit jouw leven – welk stuk vindt voor jou aansluiting bij deze vreugde? Welke twee films/kunstwerken zouden bronnen kunnen zijn voor dit stuk? Maak opnieuw de regie van je dromen. En kun je voor ons in geschreven vorm al een tipje van de sluier oplichten hoe deze stukken door jouw regie vorm krijgen? Dit document mag ook niet meer dan 2MB zijn.
Je hoort in de week van 4 april of je wordt uitgenodigd voor de eerste ronde.

RONDE 1:
Ronde 1: 19 en 20 april

Tijdens de eerste ronde ga je meteen aan de slag. Op de eerste dag krijg je 's ochtends de opdracht te horen. Het gaat in elk geval om 10 minuten toneel die je op dag 2 zult laten zien. De hele eerste dag mag je gebruiken om deze scene voor te bereiden. Ondertussen wordt iedereen één voor één opgeroepen voor een gesprek van ongeveer 15 minuten met de auditiecommissie. De dag zal tot uiterlijk 18:00 uur duren.  
Op de tweede dag laat je aan de commissie zien wat je op dag 1 hebt voorbereid: jouw 10 minuten toneel! Je kunt op deze dag niet meer voorbereiden of repeteren op school. Van tevoren krijg je te horen hoe laat je wordt verwacht.

RONDE 2: 
Ronde 2: 19 en 20 mei

Als je door bent naar de naar de volgende ronde ga je werken aan een scène uit Maria Stuart van Schiller. Je krijgt hiervoor ong. 25 minuten de tijd. De commissie kijkt met de repetitie mee en gaat eventueel ter plekke met je in gesprek over je werkwijze en hoe je het zou kunnen aanpakken. Wij zorgen voor acteurs die de tekst kennen. Naast deze openbare repetitie heb je een 1-op-1-ontmoeting over muzikaliteit, je gevoel voor ritme en melodie met spraakdocent Edwin van Gelder.

RONDE 3:
Ronde 3: 8 juni

Voor de slotronde van de regie-audities ga je werken aan een scene naar eigen keuze en met acteurs die je zelf uitkiest en meebrengt naar je auditie. Je krijgt hiervoor ca. 25 minuten de tijd. Let wel: het gaat niet om een kant-en-klare scène of voorstelling! Het is juist de bedoeling dat de commissie opnieuw een ‘openbare repetitie’ bijwoont. We willen graag zien hoe jij regisseert. Laat zien wat jouw theater, je fascinatie, visie en stijl zijn! Wat is jouw manier van werken? 
Daarnaast heb je nog een 1-op-1-gesprek met Marieke Plantinga, opleidingscoördinator en interne coach.
 

Delen
 

REGIE - tijdens open dag 29-1-'22

kijk de open dag terug