Studentenprojecten

Lizzy & De Bacchanten

Afstudeervoorstelling 'Lizzy & De Bacchanten': twee stukken over revoluties, back to back opgevoerd. Eerst als klucht, dan als tragedie. De ene revolutie is een constructieve, vredige, hoopvolle revolutie. De ander is een destructieve wraakactie die eindigt in moord.

Regie: Zephyr Brüggen

The Queen

Graduation performance 'The Queen'.  An ironically paraphrase of Phaedra’s story. After a play by Sarah Kane.

Director: Konstantinos Vasilakopoulos

BEND IT LIKE BECKETT

Derdejaars regiestudenten hebben door het ganse oeuvre van Samuel Beckett terug hun eigen weg gevonden. Uiteindelijk zijn vier zeer verschillende voorstellingen tot stand gekomen.

Chloé Emilia Harris: Eh Joe

Jan Wienowiecki: PLAYSPELPLAYSPEL (je mag de titel zo vaak herhalen als je wilt)

Angelo Ormskerk : Wakti tap Godot

Eigen maakwerk

Het eigen maakwerk staat centraal in de opleiding: tijdens de studie tonen de studenten regelmatig hun verworven vaardigheden.

De eigen producties worden begeleid door ervaren regisseurs en uitgevoerd door studenten van de Amsterdamse Toneelschool& Kleinkunstacademie of professionele acteurs. Hier vindt ook de directe koppeling met de beroepspraktijk plaats: de projecten en workshops worden merendeels gegeven door gastdocenten die zelf als regisseur en/of acteur werkzaam zijn, zoals Thibaud Delpeut, Oscar van Woensel, Ivo van Hove, Gerardjan Rijnders, Marlies Heuer en Javier Lopèz Piñon. Verder zijn er gastdocenten uit het buitenland zoals Niels Peter Rudolph en Guy Biran. De internationale oriëntatie blijkt ook uit het feit dat veel buitenlandse kandidaten zich aanmelden.

Uitwisselingstraject
De Regie Opleiding heeft een structureel uitwisselingstraject met de Theater Akademie uit Hamburg en Zürich. Er wordt voor projecten ook wel samengewerkt met andere ATD-studenten, bijvoorbeeld van de ATKA, Mime Opleiding, Opleiding Theatertechniek, de Opleiding Productie en Podiumkunsten en met de Filmacademie, de schrijversopleiding van de HKU en de Master Dramaturgie van de UvA.

Individueel traject
De laatste twee jaar vormen het meest individuele deel van de studie. In deze periode kan de student zich specialiseren op grond van zijn persoonlijke interesse en talent. Hij loopt stages als regieassistent bij een professionele productie, schrijft een artistiek statement en maakt twee eindexamenproducties.
 

Delen