Naar inhoud
 

Deelnameformulier NBA Open Dag

Open het formulier

 

FAQ

Bezoek ook eens onze FAQ

Open Dag Nationale Balletacademie 3 december 2022

Eén keer per jaar opent de Nationale Balletacademie haar deuren voor kinderen, ouders/verzorgers, docenten, familieleden en vrienden om kennis te maken met wat het inhoudt om een opleiding tot professioneel danser te volgen

In de ochtend, van 10:30 uur tot ongeveer 13:45 uur, zijn er verschillende lessen van de leerlingen en studenten van de academie open om te bezoeken. Er zal bijvoorbeeld klassieke les worden gegeven aan zowel jongens als meisjes van 10 jaar tot en met de hbo-opleiding. Ook is het mogelijk om een lessen repertoire te zien of repetities bij te wonen voor de voorstelling Het Zwanenmeer, een productie van Het Nationale Ballet, waarin leerlingen van de Nationale Balletacademie gaan dansen. Verder zullen NBA studenten zich presenteren in een korte showcase in het Danstheater. Een overzicht van de lessen en studio’s ontvang je op de open dag bij aankomst in de academie.

En het allerleukst misschien wel, gebeurt in de middag. Want dan kunnen kinderen van 7 tot en met 11 jaar zelf twee meedoelessen volgen. Deze lessen worden gegeven door docenten van de Nationale Balletacademie. Naast een klassieke les kan je kiezen uit een les creatief, klassiek repertoire of variatieles waar je een stukje dans leert uit Het Zwanenmeer of The Sleeping Beauty.


Alle meedoelessen zitten reeds vol, we ontvangen u graag in de ochtend bij de open kijklessen.

Tijdens de NBA Open Dag zijn er medewerkers, leerlingen en studenten aanwezig om meer informatie te geven over de opleiding en de academie. En is er een filmvertoning van een voorstelling en zijn er stands met bijvoorbeeld balletkleding en posters. Ook kan er genoten worden van koffie, thee, limonade of iets lekkers in de hal van de academie.

Kortom voor jong en oud wordt het een enorm leerzame en leuke dag!

Heb je een vraag over de NBA Open Dag, stuur deze dan naar nba-info@ahk.nl

NIEUW!
Get together voor docenten van (amateur)balletscholen
Dit jaar organiseren voor de allereerste keer een ‘get together’ voor docenten van de balletscholen in het land. In de middag is er van 15:00 tot ongeveer 16:00 uur een ontmoeting met Ernst Meisner en Marieke van der Heijden om met elkaar te spreken over welke vragen er spelen binnen de balletscholen, wat de Nationale Balletacademie op dit moment doet, welke bijdrage de balletscholen kunnen leveren aan de maatschappij, etcetera.
Bent u balletdocent en wilt u dit moment bijwonen, u kunt zich aanmelden via 
deze link
 of op de dag zelf inschrijven bij aankomst in de academie op 3 december.

Delen
 

Deelnameformulier NBA Open Dag

Open het formulier

 

FAQ

Bezoek ook eens onze FAQ