NBA in je (ballet)school

Met ingang van seizoen 2022-2023 geeft de Nationale Balletacademie workshops aan kinderen van 6 tot 11 jaar, met of zonder ervaring in ballet, op dans- en basisscholen.

Als landelijk vooraanstaande school voor klassieke dans biedt de Nationale Balletacademie (NBA) jonge getalenteerde dansers een opleiding op het allerhoogste niveau, en brengt hen de professionele standaard bij die vereist is om te kunnen dansen bij Het Nationale Ballet of andere balletgezelschappen aan de (inter)nationale top. Al vanaf de leeftijd van 10 jaar nemen leerlingen deel aan de lessen van de NBA, en combineren dit met hun reguliere basis- en voortgezet onderwijs.

Workshops geven een inkijkje

Veel jonge kinderen dromen ervan om danser te worden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?   Een workshop van één van onze docenten geeft kinderen een inkijkje in het professionele en serieuze karakter van de balletlessen op de Nationale Balletacademie, waarin het stapsgewijs en heel precies aanleren van de basistechniek centraal staat. En waarin natuurlijk ook de lol van het dansen een plek heeft.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen die al aan klassieke dans doen op een balletschool, of voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dans, maar dit nog niet doen. Voor hen zal de workshop op de basisschool plaatsvinden.

fotografie: Antoinette Mooy

fotografie: Antoinette Mooy

fotografie: Antoinette Mooy

fotografie: Antoinette Mooy

Hoe ziet een dag op de NBA eruit?

De workshops voor balletscholen zijn gericht op inspiratie en uitwisseling. We laten kinderen proeven aan de specifieke en intensieve training van de toekomstige danser en laten met beeldmateriaal zien waar dat toe kan leiden. Ook laten we zien hoe een dag op de NBA eruitziet. In overleg kan de workshop over een specifiek onderwerp gaan. Zo bieden wij bijvoorbeeld workshops voor jongens.

Bij de workshops voor basisscholen ligt de nadruk op een meer algemene introductie op ballet. Wat is ballet? Hoe ziet een balletles eruit en waarom? Wat voor soort bewegingen horen bij ballet? Hoe leuk is het om elke dag te kunnen dansen?

  • Een workshop voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar duurt 75 minuten, inclusief een inleiding en het bekijken van dansfragmenten. Prijs voor deze workshop is 95 euro. 
  • Een workshop voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar duurt  90 minuten inclusief een inleiding en het bekijken van dansfragmenten. Prijs voor de workshop is 110 euro.

Meer informatie?

Zou je het leuk vinden als één van onze docenten een workshop komt geven in jouw (dans)school? Of heb je vragen over de workshops? Neem dan contact op met onze coördinator Scouting&Outreach Marieke van der Heijden: marieke.vanderheijden@ahk.nl

Delen