Naar inhoud
 

Aanmelden voor auditie pre-NBA

Open het auditieformulier

Pre-NBA cursus van de Nationale Balletacademie

Omdat het belangrijk is zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training bieden wij al aan kinderen die in groep 5 en 6 zitten de mogelijkheid lessen te volgen aan de Nationale Balletacademie.

Pre-NBA 1 (groep 5 basisschool)

In pre-NBA 1 krijgen de kinderen iedere zaterdag een les klassiek ballet en een les werelddans in het gebouw van de Nationale Balletacademie aan de Nicolaas Tetterodestraat 13 in Amsterdam. De cursus geeft kinderen de mogelijkheid kennis te maken met het meer professionele karakter van de balletlessen op de Nationale Balletacademie en biedt een gestructureerde lesopbouw waarin het aanleren van de juiste basistechniek centraal staat.  Het is een mooie opstap naar de dagelijkse opleiding, want het biedt kinderen de mogelijkheid op jonge leeftijd in aanraking te komen met pre-professionele trainingsmogelijkheden. En hoe fijn is het om samen te kunnen dansen met getalenteerde kinderen die ook gemotiveerd zijn om het klassieke dansvak te leren?

Kinderen stromen niet automatisch door naar pre-NBA 2, maar horen dat begin juni. 

Toelating: middels auditie
Auditiedag voor
Pre-NBA 1
Amsterdam
Zaterdag 1 juni 2024 11.00 of 12:00 uur
Voor groep 5 in 2024-2025


Cursusduur: september tot en met juni
Cursuskosten: € 685 (de auditie zelf is gratis)

De audities vinden plaats op de Nationale Balletacademie, Nicolaas Tetterodestraat 13 in Amsterdam

Pre-NBA 2 (groep 6 basisschool)

In pre-NBA 2 wordt de training weer een stapje serieuzer en wordt het rooster uitgebreid naar 2x per week les. Op zaterdagochtend staat er een klassieke balletles en werelddans op het programma. Op woensdagmiddag een klassieke balletles. De lessen vinden plaats vinden in het gebouw van de Nationale Balletacademie aan de Nicolaas Tetterodestraat 15 in Amsterdam. De cursus loopt van september tot maart.

De cursus geeft kinderen de mogelijkheid kennis te maken met het professionele karakter van de danslessen op de Nationale Balletacademie. Pre-professionele lessen zijn immers anders van karakter dan amateurlessen.
De gestructureerde lesopbouw waarin het aanleren van de juiste basistechniek centraal staat geeft een goede voorbereiding op de dagelijkse beroepsopleiding welke start in groep 7.Het is bovendien erg leuk en stimulerend om te dansen met kinderen van dezelfde leeftijd die dezelfde passie en drang naar een danscarrière delen!
Kinderen uit pre-NBA 2 stromen niet automatisch door naar de dagelijkse opleiding. In maart/april staat de zogenaamde auditiecursus op het programma. In deze auditiecursus worden de kinderen voorbereid op de slotauditie. Tijdens de slotauditie wordt er bepaald welke kinderen toegelaten worden tot het eerste jaar van de Nationale Balletacademie. Deze kinderen noemen we de nieuwe lichting en volgt in mei en juni op woensdag en zaterdag de lessen ter voorbereiding op het eerste jaar.

Toelating: middels auditie

Amsterdam
Pre-NBA 2
Zaterdag 1 juni 2024 10:00 of 11:00 uur
Voor groep 6 in 2024-2025

Cursuskosten pre-NBA 2: september tot en met maart inclusief auditiecursus in april: € 1000,- (auditie is gratis, extra kosten voor fysiokeuring tijdens auditiecursus zijn € 25,-)
Cursuskosten Nieuwe Lichting: Nieuwe Lichting cursus april, mei en juni: € 220,- (bijkomende kosten voor medische keuring tijdens Nieuwe Lichting cursus zijn € 40,-)
Kosten auditiecursus voor kinderen die geen pre-NBA volgen: € 105,- + kosten voor fysiokeuring tijdens auditiecursus à € 25,-

De audities vinden plaats op de Nationale Balletacademie, Nicolaas Tettenrodestraat 15 in Amsterdam

 

Pre-NBA op locatie Groningen (groep 5 en 6 basisschool)

Wij vinden het van belang dat ook kinderen uit delen van Nederland die verder van Amsterdam liggen in aanraking kunnen komen met professionele trainingsmogelijkheden. Hoe fijn is het om samen te kunnen dansen met getalenteerde kinderen die ook gemotiveerd zijn om het klassieke dansvak te leren? We willen op deze manier graag jong talent de kans geven om te kijken of een klassieke balletopleiding bij hen past. Pre-professionele lessen zijn immers anders van karakter dan amateurlessen en het is een grote stap om vanaf groep 7 in Amsterdam aan de Nationale Balletacademie te gaan studeren.

De lessen pre-NBA Groningen zijn bedoeld voor kinderen in groep 5 en 6 en vinden plaats op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.45.  Het seizoen loopt van september tot en met juni.

Kinderen uit groep 6 doen (indien gewenst) in de maand april auditie voor de dagopleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Kosten pre-NBA Groningen: € 500,- (exclusief eventuele kosten voor fysiokeuring en medische keuring indien de kinderen uit groep 6 auditie doen voor de NBA dagopleiding)

Toelating: middels auditie
Groningen
Pre-NBA 1 en 2
vr 31 mei 2024 17:00 uur
Voor groep 4 of 5

De auditie vindt plaats in de Danszaal van Sportcentrum Europapark, Helperpark 306, Groningen

Contact

Voor meer informatie over de pre-NBA kunt u terecht bij de coördinator van de pre-NBA: Marieke van der Heijden. Zij is te bereiken per e-mail: marieke.vanderheijden@ahk.nl of  per telefoon op woensdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur op 06 - 420 39 211.

Delen
 

Aanmelden voor auditie pre-NBA

Open het auditieformulier