Naar inhoud
 

Volg ons op Facebook!

op Facebook

 

FAQ

Bezoek ook eens onze FAQ

Het Nationale Ballet & de Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie werkt als enige balletopleiding in Nederland samen met het internationaal gerenommeerde balletgezelschap Het Nationale Ballet.

De Nationale Balletacademie is de enige dansopleiding in Nederland die rechtstreeks gelieerd is aan het Nationale Ballet, een van meest toonaangevende balletgezelschappen in de wereld. De opleiding maakt deelt uit van de Academie voor Theater en Dans/Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Sinds 2018 staat de school onder artistieke leiding van Nederlander Ernst Meisner, voormalig danser van The Royal Ballet en Het Nationale Ballet en sinds 2013 ook artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Gelijk met Meisner trad ook een nieuwe zakelijk leider aan: René Vlemmix, voorheen onder meer werkzaam voor Springdance, SPRING Performing Arts Festival en Nederlands Dans Theater.

Op de Nationale Balletacademie volgen leerlingen een geïntegreerd programma van dans- en regulier onderwijs. Momenteel telt de school ruim 175 studenten, onder wie niet alleen heel veel jonge Nederlandse danstalenten, maar ook een groot aantal buitenlandse (gast)studenten. Sinds 2013 is meesterchoreograaf Hans van Manen beschermheer van de Nationale Balletacademie. Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, is als artistiek adviseur verbonden aan de school.

 

Delen
 

Volg ons op Facebook!

op Facebook

 

FAQ

Bezoek ook eens onze FAQ