Het Nationale Ballet & de Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie, onder artistieke leiding van Jean-Yves Esquerre, werkt als enige balletopleiding in Nederland samen met het internationaal gerenommeerde balletgezelschap Het Nationale Ballet.

Het balletgezelschap is betrokken bij de selecties, de samenstelling van je studie en het docententeam. Ook dans je als leerling mee in grote producties zoals Het Zwanenmeer, Sleeping Beauty, De Notenkraker, Don Quichot en Romeo en Julia. Een groot aantal ex-dansers van Het Nationale Ballet werkt bij ons als docent. Hans van Manen, een van ’s werelds invloedrijkste choreografen, is beschermheer van de Nationale Balletacademie. Onze artistiek adviseur is Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet.

Nieuwe samenwerking met Movart Productions

De Academie voor Theater en Dans / Nationale Balletacademie en Het Nationale Ballet zijn een hechte samenwerking aangegaan met Movart Productions, de stichting opgericht door Jean-Yves Esquerre. De stichting heeft tot doel projecten voor gasten te faciliteren. Het Dutch National Trainee Program en de Dutch National Summerschool zijn in Movart Productions opgenomen. Zie ook www.movartproductions.com

Onze opleidingen

Pre-NBA – Onze tweejarige opleiding voor kinderen van 8-10 jaar. Je krijgt twee keer per week balletles en een keer per week volksdans, of creatieve dans.
Lees meer

Onze vooropleiding begint in groep 7 van de basisschool, en loopt daarna parallel aan de havo of het vwo. Je volgt een speciaal lesprogramma waarin je regulier havo- of vwo-onderwijs met dansonderwijs combineert. Sommige internationale studenten volgen online onderwijs.
Lees meer

Ons vierjarig Bachelor of Arts-programma (met de mogelijkheid tot vrijstelling van een of twee jaar) voor tien geselecteerde studenten. Je ontvangt het internationaal erkende BA-diploma.
Lees meer

Dit is een particulier onderwijsprogramma in nauwe samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Vanuit deze hechte samenwerking met Movartproductions bieden wij een één-of tweejarig programma voor (internationale) gaststudenten van 15 tot 19 jaar die hun techniek willen perfectioneren om zich zodoende bij een toonaangevend nationaal of internationaal balletgezelschap te kunnen voegen. Het Trainee Programma bestaat uit zowel balletlessen, lessen hedendaagse techniek als workshops in diverse stijlen van dans.
Lees meer

Dit gezelschap is samen met Het Nationale Ballet speciaal opgericht  als springplank voor getalenteerde afstuderende en afgestudeerde dansers. De Junior Company bestaat uit twaalf topdansers die optreden in binnen- en buitenland. De Company wordt geleid door artistiek coördinator Ernst Meisner.

Een internationale zomercursus voor gevorderde en professionele studenten van 15- 21 jaar oud. Lees meer

Delen
 

Volg ons!

op Facebook

 

Open Dag NBA 11 november 2017

kom naar de open dag!