Naar inhoud
 

Volg ons!

op Facebook

Het Nationale Ballet & de Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie werkt als enige balletopleiding in Nederland samen met het internationaal gerenommeerde balletgezelschap Het Nationale Ballet.

Het balletgezelschap is betrokken bij de selecties, de samenstelling van je studie en het docententeam. Ook dans je als leerling mee in grote producties zoals Het Zwanenmeer, Sleeping Beauty, De Notenkraker, Don Quichot en Romeo en Julia. Een groot aantal ex-dansers van Het Nationale Ballet werkt bij ons als docent. Hans van Manen, een van ’s werelds invloedrijkste choreografen, is beschermheer van de Nationale Balletacademie. Onze artistiek adviseur is Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet.

Onze opleidingen

Pre-NBA – Onze tweejarige opleiding voor kinderen van 8-10 jaar. Je krijgt twee keer per week balletles en een keer per week volksdans, of creatieve dans.
Lees meer

Onze vooropleiding begint in groep 7 van de basisschool, en loopt daarna parallel aan de havo of het vwo. Je volgt een speciaal lesprogramma waarin je regulier havo- of vwo-onderwijs met dansonderwijs combineert. Sommige internationale studenten volgen online onderwijs.
Lees meer

In 2020-2021 zijn we gestart met ons 2-jarige Associate Degree programma. Na twee jaar zijn onze studenten klaar om het werkveld in te gaan. Vanaf 2022-2023 starten we ook met onze nieuwe Bachelor of the Arts opleiding. In dit optionele derde jaar kunnen studenten zich specialiseren in een bepaald aspect van theorie of het docentschap binnen klassiek ballet.

Het BA-jaar staat ook open voor studenten die eerst hun AD behalen, daarna hun danscarrière beginnen en zich bij het beëindigen van die carrière willen specialiseren in een bepaald interessegebied en een BA-graad willen behalen.

Lees verder

 

De Nationale Balletacademie biedt speciale programma's:

  • Docentenseminars: de docentenseminars bieden een waardevolle en inspirerende mogelijkheid om je als docent, (ex)danser of docent-dans student te verdiepen in het onderwijs van de klassieke ballettechniek
  • Jongenscursus: bij de jongenscursus kunnen jongens van 7-11 jaar kennismaken met dans.

Lees meer

 

Dit gezelschap is samen met Het Nationale Ballet speciaal opgericht  als springplank voor getalenteerde afstuderende en afgestudeerde dansers. De Junior Company bestaat uit veertien topdansers die optreden in binnen- en buitenland. De Company wordt geleid door artistiek coördinator Ernst Meisner.
Lees verder

Een internationale zomercursus voor gevorderde en professionele studenten van 15- 21 jaar oud en voor studenten van 12-14 jaar. Lees meer

Delen
 

Volg ons!

op Facebook