Naar inhoud
 

Auditieformulier kinderen v.a. groep 6

Open het auditieformulier

 

Auditieformulier 12-16 jaar

Open het auditieformulier

 

FAQ NBA - Frequently Asked Questions

klik hier!

Audities vooropleiding voor schooljaar 2023-2024

Selectie en auditie

Het dansvak stelt specifieke eisen aan de fysieke en intellectuele capaciteiten van de danser. Als beroepsopleiding zijn wij ons van deze eisen bewust. Wij nemen daarom niet alle kinderen aan die graag balletdanser willen worden. Als niet voldoende duidelijk is dat een kind aan de strenge eisen van het werkveld zal kunnen voldoen wordt hij niet tot de opleiding toegelaten. Dat is soms hard, maar het toch toelaten tot de opleiding zou niet eerlijk zijn ten opzichte van het kind, de ouders en de docenten. 

Om er achter te komen of een kind voldoende geschikt is om tot de Nationale Balletacademie toegelaten te worden moet hij auditie doen.  
Wij bieden twee verschillende audities aan, namelijk die voor kinderen die momenteel in groep 6 of 7 van het basisonderwijs zitten, en voor oudere kinderen die elders een professionele opleiding zijn begonnen, en hun opleiding voort willen zetten aan de Nationale Ballet Academie. Voor de tweede groep kunt u verder lezen onder het kopje; ‘Leerlingen in de leeftijd van 12-16’. Kinderen die momenteel in groep 4 of 5 zitten komen in aanmerking voor de Pre-NBA cursus.

Kinderen in groep 6 of 7 van het basisonderwijs kunnen auditie doen voor de vooropleiding. De eerste klas van de vooropleiding van de Nationale Balletacademie loopt parallel aan groep 7 van het basisonderwijs. 
Deze auditie bestaat uit een eerste auditieronde, een auditiecursus en daarna de slotauditie. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een auditie door middel van het online aanmeldformulier.

Audities schooljaar 2023-2024

Audities schooljaar 2023-2024 voor leerlingen van groep 6

Amsterdam Zuidoost
Datum nader te bepalen
Motion Dance Studio, Elizabeth Cady Stantonplein 1004

Amsterdam
za 25 november 2023 13:00 uur
za 27 januari 2024 13:00 uur
za 17 februari 2024 13:00 uur
za 16 maart 2024 13:00 uur
za 20 april 2024 Slotauditie

Locatie: Nationale Balletacademie, Nicolaas Tettenrodestraat 13, Amsterdam

Helmond
di 27 februari 2024 Het Speelhuis

Apeldoorn
do 29 februari 2024 Theater Orpheus

Utrecht
zo 3 maart 2024 Stadsschouwburg Utrecht

Leerlingen in de leeftijd van 12-16 jaar

Leerlingen die hun opleiding ergens anders begonnen zijn en willen instromen op onze vooropleiding, kunnen zich aanmelden via dit online aanmeldformulier.

Voor deze groep zijn de audities enkel op uitnodiging.

Auditie
Dit jaar houden we twee auditie rondes. Op uitnodiging kun je deelnemen aan een eerste ronde in december, of een eerste ronde in februari. Als je deze auditie succesvol hebt doorlopen, nodigen we je uit voor de laatste ronde in maart.

Live/online
Internationale auditanten willen we de mogelijkheid blijven bieden, om aan de eerste auditieronde online* deel te nemen. Uiteraard zijn internationale leerlingen ook van harte welkom bij de live auditie als dat hun voorkeur heeft.

Voor de tweede ronde verwachten we dat alle leerlingen live auditie komen doen als de omstandigheden dat toelaten.

*Als je voor de online auditie kiest, zorg er dan voor dat je je auditie in redelijke omstandigheden streamt. Bij voorkeur vanuit een studio, maar als dat niet kan, een ruimte waar je alle oefeningen kunt doen die je normaal in een balletles doet. Met ruimte om je benen op te tillen en de mogelijkheid om te springen.

Middelbare school (als je momenteel niet in Nederland op school zit)
In Nederland moeten leerlingen tot en met het schooljaar dat ze 16 worden fysiek naar een Nederlandse middelbare school gaan. De schooljaren in Nederland lopen grofweg van augustus tot juli. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld in september 16 wordt, je tot en met de maand juli na je 16e verjaardag fysiek naar een Nederlandse middelbare moet, en niet online mag studeren. Als je in mei 16 wordt, mag je het volgende schooljaar, dat in augustus begint, online studeren. Daarom is het voor ons belangrijk om te weten hoe oud je bent en naar wat voor soort school je momenteel gaat. 

Slaag je voor je auditie bij de Nationale Balletacademie, en val je in de leeftijdsgroep die moet instromen op onze Nederlandse middelbare school, dan zullen we je vragen om op eigen kosten een WISC-toets te maken, om te bepalen in welke jaargroep van het Nederlandse schoolsysteem je thuishoort.

Auditie data:

Eerste ronde
Donderdag 7 december
Deadline voor het invullen van het registratieformulier is 30 november.

Dinsdag 13 februari
Deadline voor het invullen van het registratieformulier is 31 januari
 

Tweede ronde
Vrijdag 22 maart 2024 + medische keuringen op 23 en 24 maart voor kandidaten die worden toegelaten tot de academie.

Locatie
Alle live audities vinden plaats op onderstaand adres. Aan de 1ste ronde mag je ook online deelnemen:
Nationale Balletacademie
Nicolaas Tetterodestraat 13
1096 BM Amsterdam

Voor vragen over de aanmelding kunt u zich wenden tot het opleidingssecretariaat van de NBA: 020 527 7843 of nba-auditions@ahk.nl.

Dit jaar scout de Nationale Balletacademie bij de volgende competities:

YAGP Brazilië
YAGP Barcelona
Prix de Lausanne
International Talent Award – Italy
D&D Japan
Tanz Olymp

Partner School of:

Delen
 

Auditieformulier kinderen v.a. groep 6

Open het auditieformulier

 

Auditieformulier 12-16 jaar

Open het auditieformulier

 

FAQ NBA - Frequently Asked Questions

klik hier!