Naar inhoud
 

Selectiedata en auditie

Ga naar selectie en auditie

 

Lesprogramma Vooropleiding

bekijk het programma

Vooropleiding

Danser worden?
Aan de Nationale Balletacademie word je opgeleid tot balletdanser. Om balletdanser te kunnen worden moet je een vooropleidingstraject volgen. Aan de Nationale Balletacademie kan dat op de vooropleiding, die bestemd is voor kinderen vanaf tien jaar, en zeven of acht jaar duurt. 

Vooropleiding
De vooropleiding begint bij voorkeur rond het tiende jaar en duurt in totaal zeven of acht jaar. De eerste twee jaar ervan lopen parallel met groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De volgende vier tot zes jaar lopen parallel met de klassen van het voortgezet onderwijs: vmbo, havo of vwo.

De leerlingen volgen een rooster waarin regulier en dansonderwijs gecombineerd worden aangeboden. Om dit mogelijk te maken werkt de vooropleiding Dans samen met drie scholen in Amsterdam: de Olympiaschool (basisonderwijs), het Zuiderlicht College (vmbo) en de Scholengemeenschap Gerrit van der Veen (voortgezet onderwijs: havo en vwo).

Dagelijks een les klassieke danstechniek

Tijdens de vooropleiding krijgen de leerlingen dagelijks een les klassieke danstechniek. Daarnaast krijgen zij lessen in spitztechniek (voor de meisjes), sprongtechniek en krachttraining (voor de jongens), repertoire, pas de deux, caractère en moderne dans. Ook treden zij op in voorstellingen van Het Nationale Ballet. De lessen worden gegeven in het nieuwe gebouw van de Nationale Balletacademie aan de Nicolaas Tetterode straat 13 in Amsterdam.

In het laatste jaar van de opleiding, het laatste jaar van het voortgezet onderwijs, doen leerlingen auditie voor de hbo-fase van de Nationale Balletacademie.

Cursus kosten schooljaar 2023-2024
Leerlingen afkomstig uit de EEA: € 1800 per jaar
Leerlingen afkomstig van buiten de EEA: € 3800 per jaar

Ga naar selectie en auditie

Delen
 

Selectiedata en auditie

Ga naar selectie en auditie

 

Lesprogramma Vooropleiding

bekijk het programma