4 juni - ID.OS E07: Blast Theory

'I would call them the most contemporary media-poet of this age.'
Soh Yeong Roh, head of the Selection Committee for the 2016 Nam June Paik Art Center Award

In de nieuwe serie ID.OS - IDlab Open Studio - presenteren vooruitstrevende kunstenaars hun innovatieve interdisciplinaire praktijk. Van elektronische muziek tot videogames en van muziekvideo's tot Instagram-documentaires. Hoe verloopt dat creatieve proces: van idee, totontwerp, tot het eindresultaat? Welke rol spelen internet en sociale netwerken? En hoe kun je effectief samenwerken?

Sinds 1991 gebruikt het beroemde kunstenaarscollectief Blast Theory uit Brighton interactieve media voor hun baanbrekende werk. Zij zijn ware uitvinders en pioniers op het gebied van performance en interactiviteit.  

In deze zevende editie verwelkomen we Matt Adams, kunstenaar en mede-oprichter van het Britse Blast Theory. Met interactieve kunst onderzoekt hij sociale en politieke vragen, waarbij het publiek, altijd centraal staat. Hij verbindt publieken op internet, bij live-uitvoeringen, via apps en digitale uitzendingen.

Onder leiding van Matt Adams, Ju Row Farr en Nick Tandavanitj creëert Blast Theory interactieve kunst die ‘jou’ in het centrum van het werk plaatst. Op basis van popcultuur, technologie en games vervaagt het werk vaak de grenzen tussen werkelijkheid en fictie: in virtuele en fysieke ruimtes van cafés, grachten en verlaten pakhuizen tot bibliotheken, musea en apps. Blast Theory zoekt onverwachte plekken op om haar werk voor iedereen toegankelijk te maken.

Matt Adams presenteert in ID.OS dit collaboratief, interdisciplinair werk dat innovatief is in zowel proces als uitvoering. Zij richten zich sterk op onderzoek en ontwikkeling, en werken vooral vanuit specifieke contexten en locaties. Aan ieder werk gaat een lange periode van ontwikkeling vooraf, maar die worden steevast gevolgd door internationale vertoningen gedurende meerdere jaren.

We zijn ontzettend blij dat Matt Adams onze gast is tijdens ID.OS E-7.

Wat: ID.OS E07: Blast Theory (collaboratief/interdiscplinair/theater)
Wanneer: dinsdag 4 juni, 18:00-19:00
Soep en drankjes: ca. 19:00
Locatie: IDlab Studio, 5e verdieping, Academie voor Theater en Dans
Entree: Gratis
Taal: Engels
Host en curator: Juha van ‘t Zelfde
Programmaleiding IDlab: Erik Lint

Soep en drankjes na afloop van ID.OS E07!
Je bent van harte welkom.

Meer informatie:
https://www.blasttheory.co.uk/
https://www.youtube.com/watch?v=OCBWoU1TWyA 
https://www.theguardian.com/stage/2016/may/12/operation-black-antler-review-how-to-make-friends-with-extremists

 

 

Delen