Waar zit IDlab?

Het IDlab heeft twee fysieke plekken binnen de school: de IDlab Studio en het IDlab. Voor onze online ‘presence & connectivity’ ontwikkelen wij IDlab Channels op Instagram en Kaltura; een streamingmedia-service voor het onderwijs en het IDlab.

De IDlab Studio zit op de vijfde verdieping van de school. Het is een black-box studio van 20 x 15  meter. Je vindt hier speciale voorzieningen waar je interdisciplinaire projecten en experimenten kunt realiseren. Bijvoorbeeld met 360-gradenprojectie en videomapping. Voor virtual reality, mobile choreography, spatial audio en aanverwante technologieën zoekt IDlab haar samenwerkingspartners op.

We gebruiken de studio onder andere voor lessen, proefopstellingen, montages en ontmoetingen.
De studio wordt centraal beheerd.

Het programma in de studio wordt vastgesteld door het IDlab Platform op twee momenten in het jaar:

  • In mei-juni maken we de planning voor het hele volgende studiejaar.
  • In oktober-november vullen we het programma aan waar nog plek is in de planning.
  • In januari lanceert het IDLab een Open Call voor studenten met 23 februari als deadline. 

Het IDlab Atelier zit ook op de vijfde verdieping van de school. Dit is de ruimte die grenst aan de studio. In het IDlab Atelier kun je werken met specifieke soft- of hardware om jouw project te realiseren. We investeren in nieuwe hard- en software op het gebied van show control, 360-gradenprojectie en videomapping, virtual reality, 3D-audio en interfaces.

Het atelier is ook een plek om anderen te ontmoeten. Zo komt de redactie van het IDlab in het atelier samen. Daarnaast verzorgen we in het atelier ook instructielessen.

Wil je graag monteren of werken in het IDlab Atelier? Je bent altijd welkom tijdens de openingstijden van de school.

Het IDlab ontwikkelt met Channels op Kaltura en Instagram een speciale preview/review-omgeving om IDlab-activiteiten en -projecten te documenteren en presenteren.
Daarnaast zijn er ontwikkelingen binnen de opleidingen om studentportfolio’s in Wordpress te kunnen maken of om samenwerkingstools als Microsoft Teams of Projectcamp.us te gebruiken.Delen