Open studio meet-ups ID.OS

In de serie meet-ups ID.OS (IDlab Open Studio) presenteren internationaal georiënteerde kunstenaars, collectieven en creative producers hun interdisciplinaire technologische praktijk. Van elektronische muziek tot videogames. Van muziekvideo’s tot Instagramdocumentaires. Het draait in deze reeks om nieuwe manieren van kunst maken. Hoe verloopt het creatieproces: van idee, naar ontwerp, naar resultaat?

ID.OS heeft als doel alle AHK-studenten te inspireren met de vele succesvolle en uiteenlopende vormen van interdisciplinaire samenwerking.

Samenwerking is voor studenten van levensbelang. Geen enkele kunstenaar werkt alleen: een schrijver werkt samen met een redacteur, een acteur met een regisseur, enzovoort. Wanneer studenten goed kunnen samenwerken, verhoogt dit hun kansen op geluk en succes als kunstenaar, zowel persoonlijk als professioneel.

Om goed te kunnen samenwerken is empathie, solidariteit, vertrouwen én goede communicatie nodig. Interdisciplinaire samenwerking is bij uitstek een manier om deze kwaliteiten te ontwikkelen. Door goed te kijken en te luisteren naar de werkwijzen, ervaringen en verwachtingen van mensen in andere disciplines, leer je zowel iets over de anderen en hun discipline, als over jezelf en jouw discipline. Je leert als het ware een nieuwe taal!

Met het programmeren van actuele voorbeelden van succesvolle interdisciplinaire samenwerking wil ID.OS de horizon van studenten verbreden, hen inspireren, en een gemeenschap opbouwen van nieuwsgierige en leergierige studenten van alle afdelingen van de AHK.

#Digital Storytelling #Representation  #Performativity  #Theatricality  #Presence  #Art&Activism  #Ecology  #CounterPolitics  #Propaganda #Equality  #Freedom  #Democracy  #Inclusivity #Intersectionality  #Representation #Open Source  #CreativeCommons  #Copyright  #Privacy  #Community  #MachineVision #AI #Cybersecurity

#Cuebase #Resolume  #AfterEffects  # Cinema4D  #4K  #INSTAPRO360  #MAXMSP  #Ableton  #Unity  #Unreal #MotionTracking  #MakeyMakey  #Arduino  #MadMapper  #VR  #AR  #MixedMedia  #3DAudio  #VirtualCharaters  #Avatars  #Robotica

Curator van de ID.OS Meet-ups is Juha van ’t Zelfde. Juha is een interdisciplinaire programmeur, tentoonstellingsmaker en creative producer die zich inzet voor het revolutionaire potentieel van radicale verbeelding.

Vanaf 2018 is Juha lid van het kernteam van de nieuwe master Creative Producing aan de DAS Graduate School. Sinds 2017 is Juha hoofd van de nieuwe opleiding Shadow Channel, een tijdelijke master film, design en propaganda aan het Sandberg Instituut.

Van 2014 tot 2017 was hij artistiek directeur van Lighthouse, een instelling voor interdisciplinaire kunsten in Brighton. Hier werkte hij o.m. met Hito Steyerl, Holly Herndon en Metahaven aan festivals, tentoonstellingen en talentontwikkelingsprogramma’s. Sinds 2013 maakt hij onderdeel uit van het programmateam van Sonic Acts. Daarvoor maakte hij als programmeur en tentoonstellingsmaker programma’s voor onder meer het Stedelijk Museum, Lantaren/Venster en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Daarnaast is Juha al ruim 20 jaar internationaal actief als DJ van progressieve clubmuziek. Hij draaide van St Petersburg tot Londen met artiesten als Hudson Mohawke, Flying Lotus, Bbymutha, Lafawndah, Gaika, Squarepusher, Klein en Maryann Hobbs.

Delen