Dit boekje was er bijna niet geweest

Dit boekje was er bijna niet geweest. Een gesprek over gêne, over hiërarchie en eureka. Over dat theater saai is, over virtuoze spelers die zelden genoemd worden in een recensie, over taal die struikelt, over zalen vol kinderen die plotseling deel uitmaken van wat er op het toneel gebeurt. Over paniek en vertrouwen, over compromis en onverzettelijkheid. Hester van Hasselt in gesprek met Jetse Batelaan.

De boekpresentatie van ‘Gesprekken met makers: Jetse Batelaan’ vond plaats op zaterdag 6 oktober in Stadsschouwburg Amsterdam. Hester van Hasselt interviewde Jetse Batelaan en schreef Dit boekje was er bijna niet geweest. Na afloop van de voorstelling 'Het verhaal van het verhaal' van Artemis tijdens Het Krakeling Festival ging Marijn van de Jagt hierover in gesprek met Jetse Batelaan, Hester van Hasselt en Ditte Pelgrom.

Over de reeks 
Deze reeks wil een bijdrage leveren aan het geheugen van het theater in Nederland. Daarbij wordt de praktijk, het denken en de kennis van podiumkunstenaars zelf centraal gesteld. Gesprekken met Makers wil de makers gelegenheid bieden om zich in hun eigen taal, en vanuit hun eigen ervaring en interesse uit te spreken. Gesprekken met Makers is een samenwerking tussen DAS Research, het lectoraat van de Academie voor Theater en Dans en De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Het boekje is te bestellen via De Nieuwe Toneelbibliotheek.

ook verschenen in de reeks Gesprekken met makers

Delen