ATD Lectoraatsproject Access Intimacy

Gepubliceerd op

Design, kunst en performance onderwijs zouden idealiter de plek zijn om nieuwe ruimtes te bedenken, of ze nu imaginair of fysiek zijn. Mira Thompson en Carly Everaert kijken door een radicale disability justice lens en laten zien welke kennis we missen. Ze maken een serie lessen met gehandicapte kunstenaars, academici en activisten in de hoofdrol. De eerste gaat over Access Intimacy zoals bedacht door disability justice-activiste Mia Mingus die verwijst naar het "ongrijpbare, moeilijk te omschrijven gevoel wanneer iemand anders jouw toegangsbehoeften begrijpt".

Dit is de eerste videoles in een lessenserie voor studenten/docenten en andere geïnteresseerden waarbij Mira Thompson ons meeneemt in de geschiedenis van de Disability Justice beweging, de uitsluiting van gehandicapte mensen en hoe de kunst van gehandicapte kunstenaars onze wederzijdse afhankelijkheid blootlegt. De les nodigt uit om met deze kennis een inclusievere wereld te dromen én waar te maken. Klik hier om de trailer van de eerste videoles te zien.

Concept: Carly Everaert en Mira Thompson Video: Studio Akatak

Curator en schrijver Staci Bu Shea (die/diens) werkt momenteel aan een handleiding die aan de film zal worden toegevoegd. Denk hierbij aan beeldbeschrijvingen, uitleg voor de opdrachten en verdiepende informatie.

Access Intimacy is een ATD Lectoraatsproject ondersteund door de Academie voor Theater en Dans. Voor meer informatie, zie: 
https://www.atd.ahk.nl/das-research/projects/access-intimacy/

Wil je op de hoogte blijven en/of de film in zijn geheel zien, neem dan contact op met ilizajoy.brandsma@ahk.nl

Delen