GIVE-A-DANS! - hommage aan de kweekvijver van 33 jaar hedendaagse dans

GIVE-A-DANS! is een vijfdaags dansevenement van 24 tot 29 juni 2022. Het festival vindt plaats in het gebouw van de Academie voor Theater en Dans. Er staan 22 voorstellingen geprogrammeerd en 30 randactiviteiten, zoals workshops, openbare interviews en rondetafelgesprekken. Met dit festival wordt de opleiding Moderne Theaterdans feestelijk uitgeleide gedaan.

Vijf dagen staan de deuren van het gebouw aan de Jodenbreestraat open voor publiek, dat uitgenodigd wordt te kijken, te proeven en mee te praten over het beste wat de dans heeft voortgebracht en terug te blikken op historische doorbraken en relevante ontwikkelingen in deze kunstvorm.

Een brede dansgemeenschap ondersteunt het festival: de opleiding Moderne Theaterdans, de danswereld van Amsterdam, van Nederland en van alumni en bewonderaars, verspreid over de hele wereld. Lees meer over het programma.

Over Moderne Theaterdans (MTD) en het festival

De MTD heeft altijd met beide benen in de samenleving gestaan. Het programma omvat thema’s als diversiteit, intergenerationele uitwisseling, co-creatie en genderidentiteit. Het festival toont de MTD als bakermat van meerdere generaties geëmancipeerde, eigentijdse dansers.

Hiermee wordt de belangrijkste kweekvijver van hedendaagse dans in Amsterdam feestelijk uitgeleide gedaan om plaats te maken voor een veelbelovende nieuwe opleiding: Expanded Contemporary Dance (ECD).

Het festival wordt georganiseerd door Stichting MTD Legacy en ondersteund door de Academie voor Theater en Dans.

Delen