Naar inhoud
 

Help dit festival te realiseren

Steun ons op voordekunst.nl

 

Bekijk het programma van GIVE-A-DANS!

Klik hier

MTD Legacy project

Het MTD Legacy Project is een initiatief van acht MTD-docenten om de kennis, ervaring en het erfgoed van de opleiding Moderne Theaterdans (1989-2022) aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam te verspreiden, vieren en delen met de danswereld in Nederland en daarbuiten.

Het MTD Legacy Project is een drievoudig evenement. Het bestaat uit een festival (GIVE-A-DANS!), een publicatie, gewijd aan de nalatenschap van de MTD en onderzoek van de docenten, en een digitaal platform om het werk en de activiteiten van alumni en docenten zichtbaar te maken uit verleden, heden en toekomst.

Het project heeft tot doel de ideeën en praktijken die in meer dan dertig jaar zijn ontwikkeld te consolideren, te oogsten en te vieren. Het is een eerbetoon aan een uitzonderlijke, spraakmakende, hedendaagse-dansopleiding.

Het initiatief wordt gedragen door een brede dansgemeenschap: de ATD, de MTD zelf, de opleiding Expanded Contemporary Dance, de dansgemeenschap van Amsterdam, van Nederland en MTD-alumni van over de hele wereld.

Het MTD Legacy Project bedankt de ATD voor haar brede medewerking.

Delen
 

Help dit festival te realiseren

Steun ons op voordekunst.nl

 

Bekijk het programma van GIVE-A-DANS!

Klik hier