Naar inhoud
 

Bestel je kaarten!

klik hier

 

Donatie aan GIVE-A-DANS!

Klik hier

Het programma van festival GIVE-A-DANS!

Vrijdag 24 juni – woensdag 29 juni 2022 

Locatie: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3 Amsterdam
Scroll naar beneden voor het programma-overzicht.

Op vrijdagavond 24 juni om 19.00u is de opening van GIVE-A-DANS! Festival met een voorstelling van Jonathan Burrows en Matteo Fargion in samenwerking met MTD 4 en de presentatie van de exclusieve MTD Legacy publicatie. 
Vanaf zaterdag 25 juni hebben we een divers programma met workshops, voorstellingen, interviews, rondetafelgesprekken en buitenvoorstellingen. 
Alle programma-onderdelen zijn los van elkaar en aansluitend te bezoeken. Scroll naar beneden voor de link naar alle programma-onderdelen. 

Het festival GIVE-A-DANS! is met vele vrijwillige handen en hoofden tot stand gekomen. Om de bijdragende kunstenaars, docenten, denkers en organisatoren volgens het FAIR-PRACTICE-principe te kunnen vergoeden, wordt je donatie met grote dankbaarheid verwelkomd. Dank je wel!

Workshops
09.30-11.30 en 13.00-15.00

Ben je een ochtendmens? Of een uitslaper? Er is voor elk wat wils. Doe mee met de workshops door toonaangevende makers en dansers uit het (inter)nationale werkveld: een zeer divers aanbod voor de nieuwsgierige amateurdanser en de professional op zoek naar verdieping. Verschillende danstechnieken zoals ‘floorwork’, partnerwerk en repertoire, maar ook vernieuwend en uitdagend werk op het vlak van fysiek theater, stem en beweging en improvisatie.

Interviews rond koffietijd
11.45-12.30

Na de eerste workshopssessie kun je aanschuiven bij een interview met een bekende Nederlandse choreograaf! Laat je inspireren door dit dans-icoon die je daarna het hemd van ‘t lijf kunt vragen! Dit is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

Rondetafelgesprekken rond borreltijd
17.00-18.00

Dansers, makers en programmeurs schuiven bij elkaar aan tafel om te praten over ‘burning topics’ in de danswereld: diversiteit&inclusie, alternatieve samenwerkingsvormen, ‘fair practice’ en meer. Natuurlijk kun jij ook meepraten.
Dit is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

Voorstellingen
15.15-16.30, 18.15-19.00 en 19.30-21:45

Nadat je body, mind & soul hebt gevoed tijdens de workshops staat er een uitgebreid voorstellingsprogramma voor je klaar. GIVE-A-DANS! toont werk van dansers en makers uit Nederland en daarbuiten, die de opleiding Moderne Theaterdans heeft voortgebracht. Van krachtige solo’s tot verrassende groepsstukken en films: laat je verbazen door intrigerende acrobatische duetten, verstilde esthetiek, grensverleggende improvisatie, verrassend poppenspel en knallende dynamiek. Schrijf je in via deze link.

15.15 - 16.30: middagprogramma
18.15 - 19.00: buitenvoorstellingen (voor de academie op het plein)
19.30 - 21:45: avondprogramma

Lunch en diner:
Het festival biedt dagelijks voor een zachte prijs lunch en diner aan. Ook via onderstaande link te reserveren!

Toegang: 
Klik hier om kaarten te bestellen voor de workshops en de voorstellingen.

Monday 20 June - Friday 24 June

Delen
 

Bestel je kaarten!

klik hier

 

Donatie aan GIVE-A-DANS!

Klik hier