Vivianne Rodrigues

Vivianne is geboren in Brazilië en houdt zich sinds 1980 bezig met dans. Als kind studeerde ze moderne dans, acrobatiek en deed ze aan vele sporten mee. Haar professionele carrière begon bij de groep Endança, een van de meest vooraanstaande hedendaagse gezelschappen in Brazilië. Met hen heeft Vivianne bijna zeven jaar lang gewerkt, onderzoek gedaan en veel opgetreden in Brazilië en daarbuiten. Ze nam deel aan vele onderwijsprojecten die zich concentreerden op basisbewegingsvaardigheden voor dansers op alle niveaus.

Na haar afstuderen aan de S.N.D.O in 1991, heeft Vivianne Rodrigues zo'n vijftien jaar intensief gewerkt voor verschillende dansgezelschappen in binnen- en buitenland. Ze is een gecertificeerd Feldenkrais Practitioner en Life coach.

De afgelopen 20 jaar heeft zij Floor Work, Contact Improvisatie, Bewustwording door Beweging, en Coaching aan de ATD gedoceerd. Binnen deze technieken onderzoekt ze zelfbewustzijn, het nemen van risico's, zintuiglijke stimulatie en de viering van het lichaam. In al die jaren is haar onderzoek gericht geweest op het creëren van een speelse plek om te leren op een holistische, niet-hiërarchische manier, waar waarden op één lijn liggen met artisticiteit, en beweging voortkomt uit een plek van waarheid.

Delen