Naar inhoud
 

Help dit festival te realiseren

Steun ons op voordekunst.nl

 

Bekijk het programma van GIVE-A-DANS!

Klik hier

GIVE-A-DANS!

MTD Legacy dankt de Academie voor Theater en Dans voor de ruime ondersteuning en het beschikbaar stellen van deze website voor het MTD Legacy Project.

GIVE-A-DANS! is een dansevenement van 24 juni - 29 juni 2022 in hartje Amsterdam. Het vindt plaats op de Academie voor Theater en Dans aan de Jodenbreestraat 3. Het festival presenteert een uniek programma met 46 publieksactiviteiten zoals voorstellingen, workshops, interviews, rondetafelgesprekken en dansfilms. Het festival is een onderdeel van het MTD Legacy Project dat ook uit een publicatie en een digitaal platform bestaat.

Na 33 jaar sluit de opleiding Moderne Theaterdans (MTD) haar deuren. Daarom wordt dit afscheid gevierd met een openbaar toegankelijk vijfdaags festival waarin het danserfgoed zichtbaar wordt gemaakt en overgedragen aan de nieuwe opleiding Expanded Contemporary Dance, aan het omringende werkveld en aan de dansliefhebber. 

GIVE-A-DANS! bestaat uit een kleurrijk programma van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat: vijftien voorstellingen, twintig workshops, tien interviews en rondetafelgesprekken en een serie dansfilms. Een hoogtepunt is de lancering van de MTD Legacy publicatie: een didactisch overzichtswerk met bijdragen van tien docenten, de artistiek leiders van de oude en de nieuwe opleiding Angela Linssen en Bojana Bauer en een voorwoord van Laura Cull Ó Maoilearca het hoofd van DAS Graduate School. Als smaakmaker is er een showcase van de te bezoeken voorstellingen bij de OBA in Amsterdam-West. 

Dertien belangrijke partners, waaronder Conny Janssen Danst, Dansateliers, Korzo, Cinedans, LeineRoebana, Nicole Beutler Projects, ICK-Artist Space, Henny Jurriëns Studio en een grote schare aan alumni - inmiddels professionals in het veld - dragen bij aan dit eenmalige evenement. 

Lees meer over het programma.

Over MTD Legacy en het festival

GIVE-A-DANS! Is een initiatief van Stichting MTD Legacy in co-productie met de Academie voor Theater en Dans. De organisatoren zijn: Roos van Berkel, Jodi Gilbert, Zeynep Gündüz, Vivianne Rodrigues de Brito, Det Rijven, John Taylor, Maria Ines Villasmil en Liat Waysbort.

GIVE-A-DANS! wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gravin van Bylandt Stichting.

 

Delen
 

Help dit festival te realiseren

Steun ons op voordekunst.nl

 

Bekijk het programma van GIVE-A-DANS!

Klik hier