Wil jij graag met kinderen, jongeren, volwassenen en/of ouderen theater maken en lesgeven? In scholen, op straat en festivals over dat wat jou en hen raakt? Dan is de opleiding Theaterdocent wat voor jou. We leiden je op tot een veelzijdige theatermakende docent en docerende theatermaker, met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid (Bachelor of Education). Je leert hoe theater te maken en anderen hierin te coachen. Je initieert en regisseert. Je ontwerpt projecten, lessen en workshops. We leiden je op tot ondernemende theaterdocent met als doel de ander in beweging te brengen!

Kunstenaar en pedagoog ineen

Wij gaan ervan uit dat je als theaterdocent pedagogisch en artistiek het meeste voor elkaar krijgt, wanneer je de ander met jouw eigen noodzaak, fascinatie en nieuwsgierigheid weet te voeden. Daarom is er in het curriculum veel aandacht voor de ontwikkeling van je eigen kunstenaarschap én docentschap, plus de verbinding daar tussen. Wij trainen je in een schat aan mogelijkheden van theatermaken. De focus ligt hierbij op het leren maken vanuit diverse bronnen, disciplines (zoals materiaal, licht, geluid, kostuum) en speelstijlen, met een groot oog voor ruimte.

Theater als ontmoetingsplek

Theater zien wij als een ontmoetingsplek, een plek waar je de wereld mag bevragen, een plek voor leken en liefhebbers. Je weet een link te leggen tussen de vragen van deze tijd en jouw passie voor het theatervak. Je hebt een eigen visie op theater en kunstonderwijs. Je ziet en benut kansen binnen en buiten de artistieke sector. We werken nauw samen met tal van scholen, theatergroepen en culturele en educatieve instellingen in Nederland en daarbuiten.

Lees meer over de opbouw van het studieprogramma

Opleidingsgegevens
StudieleidingLenne Koning (a.i.)
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34745 (B Docent Theater)
GraadBachelor of Education (BEd)
Toelatinghavo-, vwo- of mbo-diploma en selectieprocedure
Delen