Naar inhoud
 

Open dag 30 november 2024

Meld je nu aan!

Wil jij theater leren maken met een brede groep mensen, én lesgeven? In scholen, op straat en festivals over dat wat jou en hen raakt? Dan is de opleiding Theaterdocent wat voor jou. We leiden je op tot een veelzijdige theatermakende docent en docerende theatermaker, met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid (Bachelor of Education). Je leert hoe theater te maken en anderen hierin te coachen. Je ontwerpt projecten, lessen en workshops. Kortom: je wordt opgeleid tot theaterdocent die zich laat inspireren door de mensen met wie je werkt, en kan dit omzetten tot kunst.

Kunstenaar en pedagoog ineen

Als theatermaker ben je kunstenaar en pedagoog ineen. Je werkt met je eigen fascinatie en die van jouw spelers. Daarom is er in het curriculum veel aandacht voor de ontwikkeling van je eigen kunstenaarschap én docentschap, plus de verbinding daar tussen. Wij trainen je in een schat aan mogelijkheden van theatermaken. De focus ligt hierbij op het leren maken vanuit diverse bronnen, disciplines (zoals materiaal, licht, geluid, kostuum) en speelstijlen.

Theater in het hier en nu

Theater zien wij als een ontmoetingsplek, een plek waar je de wereld mag bevragen. Je werkt met thema's die in de wereld om je heen spelen, en leert dat om te zetten in theater. Verhalen vind je dus ook bij de mensen met wie je werkt. Zo maak je de koppeling met de wereld waarin je nu leeft. Je ontwikkelt een eigen en actuele visie op theater en kunstonderwijs. 

Lees meer over de opbouw van het studieprogramma

Opleidingsgegevens
StudieleidingLenne Koning
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34745 (B Docent Theater)
GraadBachelor of Education (BEd)
Toelatinghavo-, vwo- of mbo-diploma en selectieprocedure
Delen
 

Open dag 30 november 2024

Meld je nu aan!