Naar inhoud
 

Open dag 28 januari 2023

Meld je nu aan!

Wil jij theater leren maken met een uiteenlopende groep mensen, én lesgeven? In scholen, op straat en festivals over dat wat jou en hen raakt? Dan is de opleiding Theaterdocent wat voor jou. We leiden je op tot een veelzijdige theatermakende docent en docerende theatermaker, met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid (Bachelor of Education). Je leert hoe theater te maken en anderen hierin te coachen. Je initieert en regisseert. Je ontwerpt projecten, lessen en workshops. Kortom: je wordt opgeleid tot theaterdocent die zich laat inspireren door de mensen met wie je werkt, en kan dit omzetten tot kunst.

Studenten van de opleiding Theaterdocent aan het woord over hun studie en de opleiding.

Kunstenaar en pedagoog ineen

Wij gaan ervan uit dat je als theaterdocent pedagogisch en artistiek het meeste voor elkaar krijgt, wanneer je de ander met jouw eigen noodzaak, fascinatie en nieuwsgierigheid weet te voeden. Daarom is er in het curriculum veel aandacht voor de ontwikkeling van je eigen kunstenaarschap én docentschap, plus de verbinding daar tussen. Wij trainen je in een schat aan mogelijkheden van theatermaken. De focus ligt hierbij op het leren maken vanuit diverse bronnen, disciplines (zoals materiaal, licht, geluid, kostuum) en speelstijlen, met een groot oog voor ruimte.

‘Think globally, act locally’

Theater zien wij als een ontmoetingsplek, een plek waar je de wereld mag bevragen. Je leert een link te leggen tussen de vragen van deze tijd en jouw passie voor het theatervak. Als kunstenaar in verbinding weet je mensen bij elkaar te brengen. Om hen artistiek en pedagogisch uit te dagen en te verleiden verhalen te delen met elkaar en publiek. Hierbij geldt dat we dat doen vanuit een besef van globale verbindingen, vertaalt in theatrale handelingen op lokaal niveau. Kortom: ‘think globally, act locally’ is ons motto. Je ontwikkelt daarvanuit een eigen visie op theater en kunstonderwijs.

Lees meer over de opbouw van het studieprogramma

Opleidingsgegevens
StudieleidingLenne Koning
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34745 (B Docent Theater)
GraadBachelor of Education (BEd)
Toelatinghavo-, vwo- of mbo-diploma en selectieprocedure
Delen
 

Open dag 28 januari 2023

Meld je nu aan!