Programma met keuzeblokken

Wij leiden theaterdocenten op die hun eigen weg gaan in de beroepspraktijk. Om dat te kunnen doen, bieden we iedereen dezelfde vakmatige basis aan, waar vanuit je je kunt verdiepen door het kiezen van keuzeblokken. Deze keuzeblokken worden gegeven door inspirerende makers en docenten uit de praktijk.
 

Het studietraject

Alle studenten starten met een basisjaar. Je krijgt lessen en projecten in vakken als spel, stem/zang, dans, muziek, theatergeschiedenis en theateroriëntatie. Je krijgt projecten theatermaken (vanuit kostuum, licht, verschillende bronnen, tekst) en start met de ontwikkeling van je artistieke en theaterpedagogische vaardigheden door het maken van individuele opdrachten met je klasgenoten als spelers.

Na het basisjaar volg je deels vast onderwijs in je leerjaar, en kun je twee keer in het jaar kiezen tussen verschillende keuzeblokken die je gezamenlijk met studenten uit het 2e, 3e en 4e leerjaar volgt. In het vaste onderwijs per leerjaar krijg je projecten waarin de verbinding tussen jouw kunstenaar- en docentschap centraal staat. Je krijgt input via gezamenlijke theatermaakprojecten en gaat ook steeds zelfstandiger aan de slag met spelers van buiten de opleiding.

Daarnaast wordt je kennis en visie gevoed door lessen filosofie, creatief ondernemerschap en theatergeschiedenis waarin veel ruimte is voor eigen onderzoek. De keuzeblokken worden gegeven door makers die zijn gespecialiseerd in het werken met mensen met verschillende leeftijden, (theater)ervaring en culturele achtergronden. Zoals DEGASTEN, productiehuis FLOW en de educatie afdeling van verschillende gezelschappen.

Aan het begin van je vierde leerjaar start je vanuit je eigen afstudeerplan met verschillende stages en projecten. Tijdens dit jaar maak je zo de overgang naar de beroepspraktijk met je eigen profiel.

Na je studie

Afgestudeerden gaan vaak aan de slag als zelfstandig theatermaker en docent, als kunstcoördinator, cultureel ondernemer of ckv-docent. Ook werken ze als maker/regisseur bij theatergezelschappen, bij educatieve instellingen, kunstcentra, in de community arts of ze richten hun eigen gezelschap op.

Samengevat

  • De opleiding werkt vanuit differentiatie.
  • Zorgt dat jouw ontwikkeling centraal staat.
  • We creëren veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en bijsturing.
  • We vertrekken vanuit de verbinding tussen theater en de wereld om ons heen.

Kosten

Sloot je eerder een relevante bachelor af maar bezit je geen bevoegdheid in het onderwijs, dan betaal je het  reguliere collegegeld. Mogelijkerwijs kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming.

Delen