Theaterdocent Verkort: Is dat iets voor jou? Workshop, maaltijd en informatie over de opleiding

Gepubliceerd op

Theaterdocent Verkort Xtra
Info+maaltijd en les van theaterdocent
Els van der Jagt

Maandag 28 november: 17:30 - 21:30 uur

Ben je werkzaam in de theaterpraktijk als theaterdocent en heb je behoefte om samen met vakgenoten ‘bij te tanken’ door een bijzondere workshop te volgen? Of ben je geïnteresseerd om de opleiding Theaterdocent Verkort te gaan volgen en wil je er meer over weten voordat je je opgeeft voor de selectie?

Geef je op voor de INFO+ MAALTIJD+LES

  • Aanmelden: meld je aan bij Jolien Scholte (jolien.scholte@ahk.nl)
  • Kosten per keer: € 20, inclusief warme maaltijd, je aanmelding is definitief als we je betaling hebben ontvangen. 
  • Plaats: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, 1011 NG Amsterdam

Programma maandag 28 november 2022
17:30 – 19:00 uur Samen met docenten van Theaterdocent Verkort bespreken we thema’s uit de praktijk en vertellen we alles over de opleiding Theaterdocent Verkort. Dit alles tijdens een eenvoudige smaakvolle maaltijd.

19:00 – 21:30 uur Hoe ontwikkel je vanuit spelopdrachten theatraal materiaal? 
Els van der Jagt heeft als theaterdocent en als theatermaker veel ervaring hoe je vanuit spelopdrachten tot theatraal materiaal komt en hoe je daar ook weer op door kunt werken. Het is zinvol wanneer je als theaterdocent een bepaald idee hebt waar je naartoe wilt werken. Maar hoe krijg je je spelers daarin mee? Hoe zet je hun creatieve bron tijdens het spelen aan? Op welke manier kun je dan op basis van het geboden materiaal daarop doorwerken? Hoe verhoudt zich dit materiaal dan tot dat wat jij in je hoofd had en hoe ga je daar dan weer mee om?
Met concrete spelopdrachten en voornamelijk werken op de vloer neemt Els van der Jagt je mee in het onderzoek naar deze vragen. 

 

Delen