Theaterdocent Verkort: Is dat iets voor jou?

Theaterdocent Verkort Xtra
info+maaltijd en les van theaterdocent
Sassan Saghar Yaghmai

maandag 9 mei: 17.30 - 21.30

Ben je werkzaam in de theaterpraktijk als theaterdocent en heb je behoefte om samen met vakgenoten ‘bij te tanken’ door een bijzondere workshop te volgen? Of ben je geïnteresseerd om de opleiding Theaterdocent Verkort te gaan volgen en wil je er meer over weten voordat je je opgeeft voor de selectie?

Geef je op voor de INFO+MAALTIJD+LES van Sassan Saghar Yaghmai op maandag 11 april en/of maandag 9 mei (17.30-21.30). De avonden kunnen zowel samen als apart worden gevolgd.

  • Aanmelden: Meld je aan bij Jolien Scholte (jolien.scholte@ahk.nl)
  • Kosten: €20,- inclusief maaltijd per avond. Je aanmelding is definitief als we je betaling hebben ontvangen.
  • Plaats: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, 1011 NG Amsterdam

INFORMATIE+MAALTIJD+LES
Programma 9 mei

17.30 – 19.00
Samen met docenten van Theaterdocent Verkort bespreken we thema’s uit de praktijk en vertellen, wanneer je geïnteresseerd bent, over de opleiding TdV. Dit alles tijdens een eenvoudige smaakvolle maaltijd.

19.00 – 21.00
Les: MAKEN VANUIT DANS
De les richt zich op de ontwikkeling van beweging als theatrale taal. Deelnemers ontdekken mogelijkheden en grenzen van het lichaam als spel/bewegingsinstrument. Het vormgeven van interne impulsen als gedachten, emotie, fantasie en externe impulsen vanuit zintuigelijke waarneming staat centraal. Deelnemers leren ingangen/methodes vinden om beweging in de praktijk als instrument te gebruiken en ontwikkelen hun eigen fysieke taal als speler én als maker/docent. Dit doen we door:

- fysieke training en bewustwording eigen lichaam
- overdracht: leren om als docent/maker spelers tot beweging te brengen d.m.v. opdrachten; de ander een kader geven om daarbinnen te bewegen en dit te kunnen reproduceren; inhoud vanuit fysieke ingangen vormgeven.

21.00 – 21.30
Afrondend gesprek

 

Delen