Theatercursus bij Theaterdocent Verkort

Wil je onderzoeken of het vak van de theaterdocent of de opleiding Theaterdocent Verkort iets voor je is? Of ben je een alumnus van een van de Nederlandse theaterdocentenopleidingen en heb je behoefte om bij te tanken? Meld je dan aan voor deze cursus!

De theatercursus bestaat uit:

1. Een drietal praat-en-eet inleidingen met de volgende onderwerpen: de theaterdocent als verbeeldingskunstenaar, als motor voor een inclusieve samenleving en theater binnen het voortgezet onderwijs

2. De inleidingen worden gevolgd door een drietal praktische lessen waar verbeeldingskracht met behulp van fysiek, spel/taal en ruimte-gebruik centraal staat.   

3. Een weekend rondom een actueel onderwerp wat met behulp van verbeeldingskracht in spel en theatrale middelen onderzocht wordt .

4. Een afsluiting, gebruikmakend van de onderwijsmethode KAOSpilot, waar op de resultaten van deze cursus wordt teruggekeken.

Data: maandag 5, 12 en 26 februari 17:30 – 21:30 uur, zaterdag 2 en zondag 3 maart 9:30 – 17:30 uur, maandag 4 maart 17:30 – 21:30 uur (afsluiting)

Docenten: Anouk Rutten, Sassan Saghar Yaghmai, Dorien Folkers, Hanna Timmers, Gerbrand Bos, Sabrina van Halderen, Camiel Kesser, Arthur Kneepkens en Corina Lok.

De kosten voor de cursus zijn € 290 (inclusief een lichte maaltijd op 4 maandagen). Gespreid betalen behoort, na overleg, tot de mogelijkheden (maximaal 6 termijnen). De inschrijving is definitief na de eerste betaling. Aanmelden en info via mail met korte motivatie, naam, telefoon naar jolien.scholte@ahk.nl.

Plaats: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, 1011 NG Amsterdam. Maximaal aantal deelnemers is 12.

Delen