Lisa Giezen

Lisa Giezen

Ik maak theater vanuit een grote fascinatie voor de wereld, voor de figuren die ik er in tegen kom en de beelden die het mij voor schotelt. Beeld kan mij heel erg raken, dan sta ik in de metro terwijl hij net boven de grond rijdt, muziek op en kijk ik naar de mensen die voor zich uit staren en geen idee lijken te hebben wat voor een prachtig plaatje ze vormen. Die ontroering door schoonheid die gepaard gaat met een ervaring van het absurde, is mij heel erg waardevol.

Ergens denk ik, dat telkens wanneer ik maak, ik steeds opnieuw op zoek ben naar hoe ik die schoonheid door middel van theater kan vangen.

Ik zou wel een master willen doen in video. Om mijn liefde voor beeld nog verder te verdiepen en ontwikkelen. Tips zijn welkom.

HET DROIT DIVIN

Een muzikale en beeldende voorstelling over het verlangen groots te zijn. Over de onmogelijkheid van dat verlangen en over figuren die vast lijken te zitten in de tragiek van het alledaagse.We spelen in De Vondelbunker, vroeger een oude atoomschuilkelder, nu een vrijplaats voor het experiment en alle vormen van kunst die nog niet klaar zijn voor de bovenwereld.

23 | 24 | 25 mei

20:30 | De Vondelbunker Amsterdam

Reserveren:

hetdroitdivin@gmail.com

Stage

Educatie NNT - stagiaire

-filosofie en theater workshop geinspireerd op voorstelling Borgen

Opera Forward Festival - regisseur (samen met Isa van Dam)

-een korte opera vanuit improvisatie in de entreehal van de Stopera

Grey Vibes - docent/maker (samen met Pleun Peters)

- fysiek theater/ bewegingstheater voor 55+

NT jong - maker

-voorstelling voor Theater na de Dam op locatie in Den Haag

Segbroek College - stagiaire/docent

-theaterlessen voor 1e jaars middelbare school

Terug naar lijst
Delen