Terrorisme

In het kader van het afstuderen van zes studenten op de Theaterschool Amsterdam wordt de theatervoorstelling Terrorisme op de planken gebracht. De vraag: ‘Zou het kunnen dat deze bom voor u bedoeld is?’ bevat de kern van de voorstelling, dat van origine een Russisch stuk is en speciaal voor dit project vertaald is naar het Nederlands door Tom Kleijn.

De Noorse regisseuse Maren E. Bjørseth wil met de mozaïekvoorstelling Terrorisme een verhaal laten zien over de kettingreactie waar we allemaal deel van uit maken.

Ieder mens draagt zijn eigen bagage bij zich; we worden onder meer gevormd door onze ervaringen, opvoeding, cultuur en ontmoetingen met anderen. Wat jouw individuele denken en handelen precies teweegbrengt bij een ander is moeilijk te herleiden. Hoe ver reikt het draagvlak voor jouw ideeën en kan dat leiden tot geweld? ‘Bent u het waard om een aanslag op te plegen?’

 

Speeldata
woensdag 7 maart 20:00 uur (try out)
donderdag 8 maart 20:00 uur (premiere)
vrijdag 9 maart 20:00 uur
zaterdag 10 maart 20:00 uur

Terrorisme speelt ook op 4 april om 19:00 uur op het Körber Studio Junge Regie Festival te Hamburg.

 

 

Jaar

2012

Cast

Terrorisme is een afstudeervoorstelling van: Maren E. Bjørseth (regie), Marjolijn Brouwer (scenografie), Vera Vlot (productie), Anne Baltus (regieassistentie), Tom Vollebregt (hoofd techniek), Lennert Esser (geluid)Met: Nettie Blanken, Thomas Höppener, Myranda Jongeling, Noël S. Keulen, Keja Kwestro, Jakob Nieuwenhuijsen, Rick Paul van Mulligen en Chiem Vreeken  

Tekst: De gebroeders Presnyakov
Vertaling: Tom Kleijn
Medewerkers: Nina Slagter (dramaturgie), Marjolijn Brouwer (grafisch ontwerp), Tom Meijer (muziek), Kelvin Pater (lichtassistentie), Pauline Otten (productieassistentie) en Brian den Hartog (productieassistentie)

Terug naar lijst
Delen