Tom Vollebregt

Tom Vollebregt

Opleiding
Design & Technologie
Lichting
2012
Specialisatie

1e inspiciënt

Website
www.unifastico.nl
E-mail
tom@unifastico.nl

(1989) Begonnen als circusartiest in Rotterdam en van daaruit doorgegroeid tot allround creatief theatertechnicus. Via de opleiding Techniek en theater, stage bij het Ro Theater en de Rotterdamse Schouwburg, voorstellingen met TA-junior, De Nederlandse Opera Academy, regiestudenten Maren E. Bjørseth en Tatiana Pratley en scenografen Marjolijn Brouwer en Janne sterke heeft Tom bergen ervaring opgedaan om bij een halsbrekende tour zonder moeite zijn evenwicht te bewaren en waar nodig zelf(s) een balletje op te gooien.

Mijn passie voor theatermaken ligt bij het scheppen van een omgeving voor andere theatermakers om goed in te kunnen werken. Als het applaus klinkt, denk ook ik, ik heb mijn werk goed gedaan!

Terrorisme / Wij Slapen Niet / Poppenhuis

TERRORISME
Als eerste inspiciënt was ik verantwoordelijk voor de changementen van het decor en alle technische zaken die bij de voorstelling kwamen kijken. Met twaalf takels, een houten platform van 8 bij 5 meter van bijna 800kg, twee reuzachtige plastic zakken, een goed team en acht acteurs was het een leuke uitdaging. Als klap op de vuurpijl mochten we deze voorstelling ook spelen tijdens het Körber Junge Regie Studentenfestival in Hamburg. Een nog grotere technische uitdaging met het transport en de communicatie met de Duitse technici.

WIJ SLAPEN NIET
Een nieuw team, een groter team, een groter decor, een grotere uitdaging. Deze voorstelling was een goed gevolg op mijn eerste afstudeerproject. We bouwden een beurs na met alle absurd realistische aspecten. Een 8m lange heen en weer bewegende TL-buis verwerkt in het sierplafond en een sliertjesgordijn van 40m waren de nieuwe specials. Behalve technici zijn, moesten we ook technici spelen en werd het ook echt míjn afstudeervoorstelling.

POPPENHUIS
Gewoon omdat ik er niet genoeg van kon krijgen en omdat de samenwerking met het team van Terrorisme zo goed was bevallen ben ik ook bezig met Poppenhuis in Frascati WG. We zijn nog volop bezig, maar ook dit belooft een topper van een afstudeerproject te worden!

Overige projecten

Dutch National Opera Academy, wintertournee januari 2012.

De Hollanders, herneming maart en april 2012.

Stage

Allround theatertechnicus/toneelmeester bij De Rotterdamse Schouwburg

Assistent-1e inspiciënt Moord In De Kerststal van het Ro Theater

Terug naar lijst
Delen