Karlijn Kistemaker wint Top Naeff Prijs

Gepubliceerd op

Karlijn Kistemaker, afgestudeerd aan de Regie Opleiding van de Theaterschool, heeft op 1 juli de Top Naeff Prijs 2013 in ontvangst genomen. De Top Naeff Prijs wordt traditiegetrouw toegekend als aanmoedigingsprijs aan veelbelovend talent van de Theaterschool.

De Top Naeff Prijs is de oudste theaterstudentenprijs van het land en wordt op onregelmatige basis uitgereikt aan een veelbelovende student(e) afstuderend aan de Theaterschool.

De jury roemt Karlijn Kistemaker voor de wijze waarop zij in staat is om bestaande teksten terug te brengen tot een persoonlijke schaal. Als spelregisseur heeft Karlijn zelfs al een eigen handschrift. Zij durft voor het groteske te gaan, terwijl de vorm altijd gevoed wordt door inhoud en acteurs dolgraag in haar stukken staan. Met haar analytische blik, bizarre humor en inlevingsvermogen maakt Karlijn herkenbaar theater, dat de zwaarte verzacht van een leven dat nooit gaat zoals wij dat willen.

Karlijn is de regisseur van de succesvolle voorstelling ‘De Vader’, afstudeerproductie van Karlijn Kistemaker (Regie Opleiding) en Calle de Hoog (Scenografie).

Over de Top Naeff Prijs
De Top Naeff Prijs wordt uitgereikt dankzij het Top Naeff Prijs Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door het Emma Morel Fonds. De prijs gaat vergezeld van een bedrag van € 750 en een trofee als aandenken. Prijswinnaars mogen zich daarnaast verheugen met het feit dat ze worden opgenomen in een select gezelschap van voorgaande winnaars.

De eerste prijswinnares was de actrice Sigrid Koetse toen zij afstudeerde in 1955. Na haar is de prijs onder anderen gewonnen door: Peter Oosthoek, Suzanne Kennedy, Boukje Schweigmann, Theun Mosk en Carice van Houten. Bij hoge uitzondering wordt de prijs uitgereikt aan een bijzonder talentvolle klas. In 2012 werd de Top Naeff Prijs uitgereikt Dionne Verwey, afgestudeerd aan de Mime Opleiding, voor haar sprankelende afstudeervoorstelling ‘Man’.


scenefoto 'De Vader' fotografie: Robert van der Ree

Delen