Eerste jaar

Het eerste jaar focust zich op de basis van het vakmanschap. Je vergroot je technische kennis en kijkt naar bijvoorbeeld samenwerking en leiderschap. Daarnaast verbreed je ook je blik op kunst en cultuur. Je wordt je beter bewust van de artistieke keuzes van makers, omdat deze bepalend zijn voor de technische uitvoering. Je leert de taal van makers zoals de regisseur, dramaturg of scenograaf kennen door opdrachten in de lessen en het meewerken aan projecten op de academie. Je werkt samen met deze andere disciplines om zo boeiende voorstellingen te creëren.

Aan het einde van het eerste studiejaar loop je stage bij een zelfgekozen maker, gezelschap, evenement, schouwburg of bedrijf.

Projecten in het eerste jaar

Gedurende zes weken leer je op verschillende manieren hoe je je creativiteit kan verbreden, en kom je tot een beter begrip van creatieve processen.

Je gaat op een locatie in het bos aan de slag met het thema ‘Helden in de maatschappij’. Er zijn workshops en opdrachten rondom dit thema en je sluit de week af met een presentatie.

Je leert over de toepassing van videotechnieken zoals projecties en videomappen, maar ook het omgaan met camera’s en het editen van beelden. Je sluit het project af met een presentatie.

Delen