Roelof Pothuis en het theatercollectief De Hollanders

Roelof Pothuis studeerde in 2012 af aan de Opleiding Design & Technologie. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in lichtontwerp, om later door te specialiseren naar scenografie. Hij assisteerde onder meer Rieks Swarte bij de productie To be or not to be van het Zuidelijk Toneel en was beeldregisseur voor on off een samenwerkingsproject van het Muziekgebouw aan het IJ met het Nieuw Ensemble waar hij samenwerkte met regisseur/componist Thanasis  Deligiannis.

Roelof richtte in 2012 met Herbert Janse Interior Scenography op, een bedrijf gespecialiseerd in high-end restaurant design. Daarnaast  ontwierp hij samen met vier vormgevers de productie Dolhuis Kermis van Opera2Day en ontwerpt hij de decors voor theatergroep Kat op het Spek.

De Hollanders
Roelof maakt deel uit van het theatercollectief De Hollanders, een collectief dat in producties een wisselwerking zoekt tussen toneel, actualiteit, literatuur en muziek. De makers kijken met een open blik om ons heen en verwerken onze betrokkenheid bij de wereld tot vertellingen van deze tijd. Fantasievolle verhalen in de verwarrende realiteit van vandaag. Over grote systemen en hoe de kleine mens zich daartoe verhoudt. Vol doem én utopie. We ontwikkelen nieuw repertoire over de vliegensvlugge transitie van de wereld waarin wij nu leven en over de stemming die daar heerst.

'We zoeken naar waar dit ons persoonlijk raakt, waar het wringt of waar we de grip kwijt dreigen te raken. We proberen de tijdsgeest te vangen en verbanden te leggen die ons een stap verder brengen.'

Delen