Lizzy Hennequin

Lizzy Hennequin

Opleiding
Theaterdocent
Lichting
2015
Specialisatie

Theatermaker, docent en begeleider bij projecten en lessen binnen het onderwijs en culturele sector.

E-mail
lizzyhennequin@hotmail.nl

Terugkijkend op de afgelopen vier jaar Theaterschool zie ik mezelf als actieve, enthousiaste leerling die altijd in de weer is met van alles. Ik hou van aanpakken en vooral veel uitproberen.

De bronnen waarmee ik werk kies ik niet, zij kiezen mij. Dit kan een tekst zijn maar ook een materiaal, foto, film, beeldende kunst of het dagelijkse leven, zolang het maar raakt. De bron is mijn kader en vervolgens vertrouw ik graag op de loop der dingen.

Theater gaat voor mij over samen creëren en begrijpend doen.

De opleiding heeft mij in mijn kracht gezet, als theatermaker en als mens. Ik heb heel wat plannen met de toekomst en ik hoop mijn krachten met anderen te kunnen bundelen.

Ik hoop dat het vak theater in de toekomst een prominente rol krijgt in het onderwijs.

SVANENSANG

Voor de voorstelling Svanensang heb ik voor het eerst in drieënhalf jaar een tekst als bron gebruikt. Omdat ik altijd werk vanuit beeld, sfeer en beweging was ik nieuwsgierig hoe ik deze vormen zou kunnen alliëren met een absurde muzikale tekst.

Downloads

Stage

Ik heb stage gelopen bij Maas Theater en Dans, DE plek waar cultuur en onderwijs samenkomen. Ik was regie-assistent bij PSTheater waar ik heb gewerkt met verstandelijk bepekten.

 

Voor mijn buitenlandstage ben ik in Berlijn geweest. Daar heb ik twee keer een vormgeving workshop gegeven en in Istanbul heb ik samen met Suze van Miltenburg en spelers van het stadstheater een theatrale route gemaakt op locatie.

Terug naar lijst
Delen