Bold in Motion 4

Eigenzinnige jonge dansers presenteren zich in werk van hedendaagse dansmakers
In de eindvoorstelling Bold in Motion 4 van de Opleiding Moderne Theaterdans zie je studenten uit de eerste drie jaren schitteren in speciaal voor hen gecreëerde choreografieën en repertoire van hedendaagse dansmakers. Zij dansen in choreografieën van Keren Levi, Judith Sanchez Ruiz en van Cecilia Moisio, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2014.

De choreografie van Keren Levi is gebaseerd op haar bestaande werk Kaleidoscope. Zij leidt het publiek stap voor stap in de fantastische wereld van de abstractie. In het werk van Cecilia Moisio bijten de studenten zich vast in de specifieke en beeldende taal van de choreograaf. Judith Sanchez Ruiz was danser bij Trisha Brown en Sacha Waltz. Judith neemt de dansers mee op een reis van modern, via postmodern naar hedendaags dansvocabulaire.

De Opleiding Moderne Theaterdans leidt studenten op tot eigentijdse en eigenzinnige dansers met een sterk technisch niveau en danstheatrale capaciteiten. Tijdens workshops doen de studenten ervaring op met het repertoire van gerenommeerde choreografen als Emio Greco, Ohad Naharin en Anne Teresa De Keersmaeker. Daarnaast worden ze bij het maken van de voorstellingen als co-creërende dansers ingezet. Zij leren te schakelen tussen verschillende stijlen, methodes en werkwijzen. Na vier jaar zijn de studenten uitgegroeid tot veelzijdige dansers, die actief deelnemen aan het maakproces van en met de choreograaf.

Jaar

2015

een project van
Terug naar lijst
Delen