Joren Lefebvre

Joren Lefebvre

Opleiding
Urban Contemporary (JMD)
Lichting
2014
Specialisatie

zanger / acteur / danser / maker

Website
www.youtube.com/channel/UC06PvcApWDw92zGIVbaY1-Q/feed
E-mail
jakecredit.art@gmail.com

Uglyness is your most powerful strength: use it, then TAKE CREDIT for it.

Als 11-jarig jongetje zette mijn moeder mij jankend in de auto, op weg naar mijn allereerste dansles. Nou, als dat geen goeie start was! Dansen werd meer dan een hobby voor me. Ik had iedere dag acht zware theoretische uren op school maar ik werd pas blij als deze voorbij waren en ik lekker kon losgaan in de danszaal. Ik wist het zeker, nog voor ik 18 werd, “Dit wil ik doen!” Eenmaal aangenomen op de AHK, deed ik eerst nog mee met So You Think You Can Dance, verloor natuurlijk grandioos (haalde het tot en met de eerste liveshow ;)), en ging verder met de opleiding. Amsterdam werd mijn grootste liefde. De stad geeft me inspiratie. In mijn eerste jaar ontdekte ik ook een zangstem, diep verstopt in mijn strot. Ik begon deze intensief te trainen. ‘Het moet beter!’ Het acteren overviel me ook. En daarbij nog eens de kans om iedere periode een eigen stuk maken. Ik was thuis.

Mijn liefde voor zingen en acteren werd zelfs groter dan die voor het dansen. Dit zorgde heel vaak voor verwarring tijdens mijn opleiding. Uiteindelijk wist ik precies waar ik heen wou. Via mijn stage bij de musical ‘Flashdance’ kwam ik bij een nieuwe productie. Een EIGEN productie. Ik blies de theatrale popartiest ‘Jake Credit’ leven in. Via hem kan al mijn creativiteit op het podium storten en doen wat ik het allerliefste doe: performen! Let’s make the crowd go wild!

Verhalen over haat, wraak en seks.

Natalia Kills, Lady Gaga, Robyn, Sven Ratzke, Superfruit, Bridesmaids, Awkward, Rupaul's Drag Race

Mijn prachtige vrienden en vijanden

Mijn eigen stommiteiten

Knallen op het Amsterdam Fringe Festival 2014!!!

Come check it out!!!!

Tickets: www.amsterdamfringefestival.nl/fringe/programma-2014/a-cheap-messed-up-pop-theatre-performance.aspx

Jake Credit: a cheap, messed up pop theatre performance

Jake Credit: a cheap, messed up pop theatre performance is een voorstelling waarin popmuziek, ritmische teksten, fashion en video fuseren in een hedendaags en vreemd geheel.

De voorstelling weerspiegelt de gedachtespinsels van een jongeman die zich voor een zaal met duizenden mensen waant. Hij streeft naar de perfectie van imperfectie. Fashionable outfits: van chique haute couture tot lappen pornografisch leder.

En juist dit is wat het publiek krijgt te zien. Een transformatie van een artiest die binnen de lijntjes kleurt om te voldoen aan de elitaire eisen van De Kunst naar een ontspoord persoon, haatdragend voor de elite. Een explosie van losse hoofdstukken die een mind-map samenstellen van een perfect idool, met juist al zijn imperfecties op de voorgrond.

Dit theatrale popconcert is, voor mij persoonlijk, in één zin: "Precies dat, wat ik, hopelijk, de rest van mijn leven artistiek kan doorzetten."

Overige projecten

Eigen videoclips: 'Take Picture' en 'I, homewrecker'

Flashdance de musical (off stage swing en understudy CC)

Videoclip Sivm: Same Thing

Theater Billenkoek: Leo Lente en de Lollipops (2e cast hoofdrol)

Verschillende optredens als Jake Credit

Downloads

Terug naar lijst
Delen