Jake Credit: a cheap messed up pop theatre performance

Afstudeervoorstelling van Joren Lefebvre, opleiding Jazz- en musicaldans

Jake Credit: a cheap, messed up pop theatre performance is een voorstelling waarin popmuziek, ritmische teksten, fashion en video fuseren in een hedendaags en vreemd geheel.

De voorstelling weerspiegelt de gedachtespinsels van een jongeman die zich voor een zaal met duizenden mensen waant. In dit kleinschalige, commerciële popconcert zie je een potentiële popster die de kracht van tekst niet vreest. Naar zijn mening zijn wereldberoemde artiesten alleen maar op muziek gericht, terwijl niet-alledaagse poëzie, slordige on-stage omkledingen en menselijke imperfecties juist de brug van artiest naar fan verkleint, en dus interessanter maakt. Hij streeft naar de perfectie van imperfectie. Geen videoclip voor een liedje vol met diamanten en mooie rode lippen, maar juist een schets van een feest in een bos, die eigenlijk helemaal niet cool blijkt te zijn. Fashionable outfits: van chique haute couture tot lappen pornografisch leder.

En juist dit is wat het publiek krijgt te zien. Een transformatie van een artiest die binnen de lijntjes kleurt om te voldoen aan de elitaire eisen van De Kunst naar een ontspoord persoon, haatdragend voor de elite.

Dit portfolio bevat vele gezichten, verwarrende seksen, uiteenlopende mode-, zang- en acteerstijlen. Met andere woorden, TMI: Too Much Information. Een explosie van losse hoofdstukken die een mind-map samenstellen van een perfect idool, met juist al zijn imperfecties op de voorgrond.

Concept, regie, spel, productie: Joren Lefebvre
Licht, techniek  en geluid: Sybren Danz
Kostuums: Daniël Smedeman
Muziek: : Joren Lefebvre + Jarne Lefebvre
Met dank aan: Jarne, Danny, Martine, Patty
Fotografie en film: Patrizio Bucci
Art Design: Jarne Lefebvre

Bekijk de trailers van  Joren Lefebvre

Jaar

2014

een project van
Terug naar lijst
Delen