Open call voor masteropleiding DAS Creative Producing studiejaar 2020-2021

Open Call DAS Creative Producing

Gepubliceerd op

The world won't change itself!
Dat geldt ook voor de wereld van de kunsten. Er is behoefte aan kritische producers met een duidelijke eigen visie, die voorbij bestaande structuren en disciplines denken en werken. De master DAS Creative Producing is er voor hen. 

DAS Creative Producing – Entrepreneurship in the arts is een tweejarige, interdisciplinaire deeltijdopleiding voor creative producers die met hun werk middenin de wereld willen staan.

Dit vraagt om nieuwe manieren van produceren. Om creative producers die op basis van hun visie en gedeelde waarden kunstenaars, gemeenschap en financiers verbinden. Dit doen ze op vernieuwende, duurzame en inclusieve wijze. Daarmee realiseren ze kunstprojecten in de gemeenschap met een maatschappelijke urgentie, draagvlak en mede-eigenaarschap van alle partijen.

‘Resistance and change often begins in art.’
Ursula K. Le Guin


Kritische professionals
De masteropleiding is er voor de kritische professionals in de kunsten. Ze werken als producerende professional in onder andere het theater, film, muziek, beeldende kunst of dans.

Ze zijn nieuwsgierig naar de huidige structuren en systemen in de kunst, de politiek en de wereld en reflecteren daar kritisch en productief op.

DAS Creative Producing is een master voor:
 ► Projectleiders, producenten en zakelijk leiders, programmamakers, curatoren, werkzaam in de kunstensector,
 ► Nieuwsgierige, flexibele, kritische, maatschappelijk betrokken en moedige dwarsdenkers met een activistische inslag,
 ► (toekomstige) Producenten die bereid zijn om te produceren vanuit het belang van mede eigenaarschap van de  gemeenschap,
 ► Producenten die duurzaam en actief vorm willen geven aan het kunstenlandschap.

DEADLINE AANMELDINGEN 27 april 2020*
* 
De aanmeldingsdeadline was voorheen 7 april 2020. Deze is uitgesteld naar 27 april 2020 wegens de maatregelen rondom het coronavirus.

Kijk voor meer informatie over het onderwijsprogramma, de aanmeldprocedure en de informatie-avonden op onze website: www.dasgraduateschool.nl/dascreativeproducing


Informatieavond DAS Creative Producing

Wegens de maatregelen die de Nederlandse overheid heeft getroffen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan, is de informatie-avond van DAS Creative Producing op 17 maart afgelast. Echter zal de informatie-avond online worden voortgezet.

Neem contact op via dasgraduateschool@ahk.nl om je aan te melden. 

Delen