Kunst & duurzaamheid met Vincent de Rooij

zondag 11 september 2022, 11:00 - 13:00 uur
Adyen Rokin 49
Rokin 49
1012KS Amsterdam

Wil je de lezing bijwonen? Stuur een mail naar dascreativeproducing@ahk.nl   

In de lezingenreeks 'Ondernemerschap' van de master DAS Creative Producing in samenwerking met Adyen geeft Vincent de Rooij een lezing over wederkerigheid en de antropologische achtergrond van dit begrip op zondag 11 september om 11.00u-13.00u @ Adyen kantoor Rokin 49. In deze septemberlezing zullen we ons richten op kunst en duurzaamheid. Hoe bouw je duurzame en wederkerige (zakelijke) relaties op? En wat kunnen creatieve producenten leren van het antropologische perspectief op wederkerigheid? (lezing is in het Nederlands)

Vincent de Rooij is universitair docent, verbonden aan de Afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA), en lid van de Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR). Hij studeerde antropologie en taalkunde aan de UvA en deed PhD onderzoek in Zaïre (nu Democratische Republiek Congo) naar codeswitching, het gebruik van meer dan één taal in dagelijkse interacties. De afgelopen jaren hield hij zich bezig met de studie van jongerentaal en populaire cultuur, en de relatie tussen het gebruik van streektaal en regionale identiteit. Zijn meest recente veldwerk site is Oost Zeeuws-Vlaanderen, een gebied dat kampt met een teloorgang van openbare voorzieningen, scholen, en winkels. Doel van het onderzoek, waarin het leidende theoretische concept social resilience is, is te achterhalen hoe bewoners omgaan met deze uitdagingen.

De Rooij’s belangstelling ligt op het gebied van intersecties van meertaligheid, populaire cultuur, multimediale praktijken, en de politics van place.

In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.

Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan, de stad Amsterdam, stelt het bedrijf zijn kantoren open voor Amsterdammers in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten.

Photo by Pia Miller-Aichholz
Delen