Elène Vaye

Elène Vaye

Opleiding
DAS Creative Producing
Lichting
2023

Elène Vaye heeft een grote passie voor Musicaltheater. Hedendaagse thema’s die spelen in de samenleving, gelinkt aan de belevingswereld van kinderen en jongeren en welke tevens herkenbaar zijn voor volwassenen spreken haar erg aan. Haar producties kenmerken zich door een filosofische of maatschappelijk kritische inslag.

Als kind was ze al gegrepen door de energie van Musical. Tijdens haar eerste grote musicalproductie Oliver! (Joop van den Ende Theaterproducties) heeft ze haar liefde voor het vak gevonden. Ze begon haar vooropleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg. Daarna heeft ze 2 jaar gestudeerd aan het Conservatorium Zang en Muziektheater (ArtEZ) waarna ze is afgestudeerd als Musicalperformer in Osnabrück (German Musical Academy).

Gaandeweg is ze zich steeds meer gaan richten op het creëren van musicalproducties en volgde ze de VPTO Docent/Regisseur (Toneelacademie Maastricht).
Elène is artistiek leider bij Stichting Vaye Musicaltheater en Cultuurbedrijf Oost-Gelderland. Als projectleider is ze onder meer werkzaam op scholen, culturele evenementen en (locatie)theaters.

Haar visie is om een boodschap van hoop uit te dragen waarin bewustwording, solidariteit, inspiratie en positieve zaadjes worden geplant.

Terug naar lijst
Delen