Roxanne

Een verkenning van de eigenheid van het tussenin zijn en de mythen die we onszelf daarover vertellen.

Wat betekent het om het tussenin te bezetten? Tussen het genderbinaire in. Tussen seksualiteiten in. Tussen nationaliteiten in. Tussen huizen in. Tussen geliefden in. Wat zijn de beperkingen van deze tusseninheid, en kan het bevrijdend werken? 

Deze vragen vormen de basis van Roxanne, een muziektheatervoorstelling-tentoonstelling die creatieve inspiratie haalt uit de cultklassieker Hedwig en The Angry Inch uit 2001. Net als het personage in de film, voelt Roxanne zich beperkt door diens liminale status in de wereld: leven tussen identiteiten. Letterlijk gebonden door touwen en gemaskeerd in stof, vormt Roxanne diens identiteit rond diens beperkingen. Kan die zich ontdoen van de beperkingen die de maatschappij hen oplegt, of is Roxanne voorbestemd om voor altijd gebonden te zijn? 

Door gebruik te maken van een breed scala aan artistieke media - van audio tot mime - probeert Roxanne het tussenin te contextualiseren door middel van tentoonstellingen. Roxanne fungeert als onze ceremoniemeester en leidt de toeschouwer door de verschillende voorstellingen die ons bewust maken van de identiteiten die naast het heteronormatieve bestaan.

Tekst gemaakt door het ensemble
Regie en lyrics Igor Alvarez Cugat (Regie opleiding, afstuderend)
Scenografie en kostuums Katrin Naftz (Scenografie opleiding, afstuderend) - Alex Van den Akker
Muziek Nick Verschoor - Chet Moerland
Dramaturgie Jordan Scott Hardesty
Productie Matilda Rasquin (OPP, afstuderend)
Technische productie Otte Stoltenborg (D&T, afstuderend) - Berend Van Leer (D&T, afstuderend)
Lichtontwerp Jasper Kayser (D&T, jaar 3)
Geluid Kees Theunissen

Spelers: Jacob Moen, Rowan Kievits, Mher Brutyan (Mime, jaar 4), Agrî Issa (Mime, jaar 3), Josselin Prat (ECD, jaar 1), Audrey Helwes

Jaar

2022

Terug naar lijst
Delen