Stadszuur

Afstudeervoorstelling van Koen van Etten (Regie) en Stijn Kierkels (Technische productie)

Het gevoel hebben dat je bent waar je hoort te zijn. Hoe minder vanzelfsprekend onze functie en identiteit worden, hoe dwangmatiger we naar dit gevoel op zoek lijken te gaan. Maar luistert een stad als Amsterdam naar dit verlangen?

In 1988 schreef Franz Xaver Kroetz Boeren Sterven. Kroetz schetst een macaber universum waarin twee jonge boeren naar de stad trekken op zoek naar een beter, grootser, vrijer leven waarin ze zelf de regels mogen maken over hun eigen bestaan. Ze worstelen zich los van het bedrukkende systeem van een conservatieve familie waarin generatie op generatie alles altijd al hetzelfde is geweest.

In de stad, dáár zal alles eindelijk anders zijn. Deze belofte van bevrijding laat zich eenmaal aangekomen echter lastig inlossen. Dertig jaar later nemen we dit fragmentarische drama als ingang voor een onderzoek naar het stadse leven van onze generatie. Inmiddels is het niet meer de vraag of we boeren moeten blijven of dat we de stad in zullen trekken. De boeren zijn gestorven, wij leven in de stad - soms tegen beter weten in.

Cast:     
Simone Giel       
Amaresnke Haitsma       
Luuk Jansen       
Joske Koning       
Pepijn Korfage       
Tarik Moree               

Creatives:   
Regie: Koen van Etten*   
Scenografie: Ruben Wijnstok   
Lichtontwerp: Douwe Bulten   
Geluidsontwerp: Mert Gencer, Bram van Gameren
Dramaturgie: Belle de Wit   
Productieleiding: Marleen Wortmann   
Technische productie: Stijn Kierkels*   
Productie: Emma van Zandvoort           
       
* = Afstudeervoorstelling       

Locatie:
Kesbeke, Adolf van Nassaustraat 2-8, Amsterdam

Jaar

2019

Terug naar lijst
Delen