Jasper Nijholt

Jasper Nijholt

Opleiding
Design & Technologie
Lichting
2018
Specialisatie

Lichtontwerp

Website
www.jaspernijholt.nl
E-mail
mail@jaspernijholt.nl
Contact
Facebook

Jasper Nijholt (1996) studeert dit jaar af aan de Academie voor Theater en Dans. Binnen zijn opleiding Design & Technologie heeft hij zich gespecialiseerd in de richting Lichtontwerp. De afgelopen jaren heeft Jasper bij lichtontwerpers Marc Heinz en Wilfred Loopstra geassisteerd tijdens verschillende producties in binnen- en buitenland. In 2017 assisteerde Jasper bij de opera Die Tote Stadt Mariusz Treliński in het Teatr Wielki en musical Piloci in het Teatr Roma te Warschau.

In Nederland liepen zijn assistentschappen uiteen van museale projecten tot theater, van musical tot cabaret en van opera tot dance events. Een kleine greep uit de meest recente projecten: De Marathon de musical, Fiddler on the Roof, Jochem Myjer, Into the Woods, de Partizanen, Wim Helsen, Armin van Buuren, Maritiem Museum Rotterdam, Museum voor Volkenkunde Leiden, Tropen Museum Amsterdam.

Tijdens zijn opleiding heeft Jasper ontwerpen gemaakt en uitgevoerd voor diverse voorstellingen. Hij heeft samengewerkt met bijna alle opleidingen binnen de Academie voor Theater en Dans. De diversiteit aan opleidingen onder een dak maakt deze school uniek en biedt de mogelijkheid tot het opbouwen van een professioneel netwerk en genoeg ervaring om op een hoog niveau in het werkveld binnen te stappen. 

Afgelopen januari heeft Jasper een lichtontwerp gemaakt voor de voorstelling Het Proces van Franz Kafka in de regie van Stephen Liebman. Momenteel tourt Jasper met Kensington langs de festivals en is hij verantwoordelijk voor de technische productie van de lichtset.

Terug naar lijst
Delen