Vera Andeweg

Vera Andeweg

Opleiding
Productie podiumkunsten
Lichting
2016
Contact
LinkedIn

Foto's: Isabelle Arthuis

Waarom productie?
Ik hou van de energie rond een voorstelling en hoe een vluchtige uitwisseling tussen performer en publiek een diepe indruk achter kan laten. Het leuke aan productiewerk vind ik het werken in een team. Hierbij zorg ik voor wat elk teamlid nodig heeft waardoor we samen indrukwekkende resultaten neer kunnen zetten.

Wat voor projecten doe je graag?
Als productieleider werk ik graag met eigenzinnige, maatschappelijk geëngageerde makers met een flinke portie idealisme.

Daarnaast houd ik me bezig met wat er buiten onze landgrenzen gebeurt, zo is ook mijn interesse in internationale producties gegroeid. Ik spreek vloeiend Frans wat me een middel biedt voor internationale uitwisselingen.

Meerdere disciplines hebben mijn belangstelling: zowel toneel en dans als mime en multidisciplinaire crossovers intrigeren me.

Graag wissel ik voorstellingen in theaters af met locatieprojecten. Ik bereid voor en sta vervolgens ook zelf op de vloer.

Anderen over Vera:

“Vera is ‘hands on’ ze neemt alles meteen op, en zal niet rusten tot ze een oplossing gevonden heeft. Je kan haar gerust een stevig project in handen geven, ze zal het tot een goed einde brengen. Vooral het concrete productiewerk gaat haar goed af: het zoeken naar rekwisieten, het beheren van het productiebudget, het regelen van transporten… met veel enthousiasme zet ze er haar tanden in. Ze drukt zich intussen vlot uit in het Frans, en kan dus ook in België haar mannetje staan.”

Eva Wilsens - Hoofd Productie Kunstenfestivaldesarts

"Sinds 2013 heb ik meerdere malen met Vera samengewerkt bij projecten van Schweigman&. Vera is een prettige collega. Ze is warm, open en vriendelijk naar collega’s en publiek, heeft oog voor detail en straalt rust uit. Bij verstoring van een voorstelling of problemen neemt zij direct actie en weet overzicht te houden. Vera is een productieleider die zich volledig richt op een project en daarbij de mensen waarmee ze werkt en het publiek niet uit het oog verliest.”

Linda Witpaard - Productieleider/Tourmanager Schweigman&

'Take The Floor' - Kunstenfestivaldesarts / Michel Francois

Mijn belangrijkste afstudeerproject deed ik voor Kunstenfestivaldesarts in Brussel:

Ik verzorgde de productie van een theatervoorstelling van Michel Francois. De première vond plaats in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel, daarna is hij nog getoond in Théâtre de la Cité Internationale in Parijs. Ik was verantwoordelijk voor het budget, de rekwisieten, de planning en de communicatie tussen het team, het festival en de theaters.

Overige projecten

Mijn andere afstudeerproject was 'Staat van Geluk' van Mees Borgman (Mime Opleiding). Samen met Joren Rupert (Opleiding Techniek en Theater) en Martina Bauer (Opleiding Scenografie). Een kleinschalige voorstelling voor de gelukszoeker.

Stage

Ik heb stage gelopen bij 'Het Universum' van Schweigman&. Dit was een minifestival bestaand uit vijf voorstellingen wat langs verschillende theaters in Nederland tourde. Ik verzorgde de voorbeiding van de tour en ging mee op tournee.

Terug naar lijst
Delen